Pärnu on ka jooksupealinn

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi poolteist tuhat Pärnu linna ja maakonna heategevusliku teatejooksu osalist said teha soojenduse koos Pekingi olümpia hõbemedalimehe, sõudja Tõnu Endreksoniga.
Ligi poolteist tuhat Pärnu linna ja maakonna heategevusliku teatejooksu osalist said teha soojenduse koos Pekingi olümpia hõbemedalimehe, sõudja Tõnu Endreksoniga. Foto: Urmas Luik

Suvepealinna nime Pärnul tänavu veel ei ole, küll näitas eilne heategevuslik teatejooks Rannapargis, et võime end pidada Eesti jooksupealinnaks.

Nimelt osales liikumisvõime kaotanud lapsi ravivat Haapsalu neuroloogilist rehabilitatsioonikeskust toetaval jooksul Eestis ligi 9000 last, neist Pärnus 1400. Jooksusõbralikem ja heategevuslikem oli Pärnu mullugi, kui Eesti number oli 8000 ja Pärnu oma 1300 suurte Tallinna ja Tartu 900 vastu.

“Meilt on väljas kõik viiendad kuni üheksandad klassid, mõni koguni mitme võistkonnaga. Saadame rajale 25 võistkonda, meist on vaid Rääma kool ühe võistkonna võrra osavõtjarohkem,” ütles Pärnu Vanalinna põhikooli õpetaja Rein Semenov. “Lapsed tulid välja meeleldi, sest tegime täna linnas orienteerumisega alanud spordipäeva.”

Rannapargis jooksid kõik esmalt koos Pekingi olümpia sõudmishõbeda Tõnu Endreksoniga raja soojenduseks läbi ja siis hakati klasside kaupa startima. Nagu karta oli, lasti kõrvust mööda korraldajate meeldetuletus, et tegemist pole võistlusega, ja joosti ikka oma kooli ning klassi auks.

Heategevusliku jooksu mõte jõudis Norrast, kus see on hästi töötanud juba kümmekond aastat ja toonud iga kord kogu riigis startima üle 100 000 koolinoore, Eestisse 2005. aastal.

Esimene heategev jooks meie mail korraldati 2006. aastal, tänavune oli kuues. Alguses toetasid Eesti jooksu ka norralased, nüüd on selle taga rida Eesti firmasid, kultuuriministeerium ja kultuurkapital. Algaastatel ühele klassile välja loositud Norra reisi asemel on tänavu fotokonkurss, kõigile jooksjaile jääb mälestuseks kena punane T-särk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles