Sotsid said volikogu komisjonides neli kohta

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ühe saadikuga Pärnu linnavolikogus esindatud sotsiaaldemokraatidel õnnestus volikogu komisjonides saada neli kohta, kuigi algul oldi neile valmis pakkuma ainult kolme.

Hiljutise seadusemuudatuse kohaselt peavad erinevad poliitilised jõud olema esindatud komisjonides proportsionaalselt, mis on üht sotsiaaldemokraati ja seitset komisjoni arvestades keeruline. Lisaks ütleb linna põhimäärus, et vähemalt pool alalise komisjoni liikmetest peavad olema volikogu liikmed.

Üheksa reformierakondlase, üheksa Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esindaja, seitsme valimisliidu Pärnu Ühendab, seitsme keskerakondlase, kuue Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja ühe sotsi vahel proportsionaalsust otsides jäi volikogu eelmisel istungil hätta. Lõpuks lepiti kokku, et IRL ja Reformierakond saavad igas komisjonis viis, Keskerakond ja valimisliit neli ning EKRE kolm kohta, sotsidele anti võimalus ükskõik millisesse komisjoni saata kolm esindajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles