“Saksa kevad” jõudis Pärnusse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa lipp.
Saksamaa lipp. Foto: Illustratsioon

Saksa keele populariseerimiseks korraldatud “Saksa kevadel” löövad Pärnus kaasa eelkõige koolid, maikuus toimub nii näitus kui võisteldakse luulelugemises ja mälumängus.

Saksa keele õpetajate ainesektsiooni eestvedamisel on Pärnu keskraamatukogus vaadata õpilastööde näitus “Elas kord …”, mis teeb sügava kummarduse vendadele Grimmidele.

200 aastat tagasi panid vennad Grimmid kirja hulga muinasjutte, mis tänapäevani lapsi rõõmustavad. Näitusel on väljas õpilaste joonistusi muinasjuttude teemal, plakateid ja koomikseid, fotojutustusi ja kollaaže. Raamatukogu külastajad saavad neid hinnata, poetades sedeli enim meeldiva töö numbriga saksa lugemissaalis vastavasse kasti.

13. mail ootab Sütevaka humanitaargümnaasium 6.-9. klassi koolinoori Saksamaa-teemalisele mälumängule, 19. mail on aga Pärnu keskraamatukogus luulevõistlus “Kaunilt kõlab saksa keel”, kus löövad kaasa 6.-12. klassi õpilased.
 
21. mail saab Pärnu raekojas kuulata saksa kammermuusika duot Inna Kogan (viiul) ja Tobias Bigger (klaver), kes esitavad kuulsate heliloojate Franz Schuberti ja Carl Maria von Weberi loomingut.

Samal päeval esineb Raeküla Vanakooli keskuses kevadkontserdil “Mu süda ärkas üles” tütarlastekoor Elise, Kuninga kooli õpilased esitavad luulepõimiku “Kevad südames” ja kuulda saab saksa rahvalaule. Kuninga tänava põhikooli õpilased on “Saksa kevade” raames esitanud saksakeelseid laule ja luuletusi oma kooliski.
 
Arvukalt “Saksa kevade” üritusi toimub kogu maikuu jooksul Tallinnas ja Tartus, Pärnus on kõige aktiivsemad kaasalööjad olnud Kuninga tänava põhikooli, Sütevaka humanitaargümnaasiumi ja Ülejõe gümnaasiumi õpilased.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles