Aasta lõpuks uuendatakse koolides internetivõrke

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Koolide digitaristu nüüdisajastamise programm on jõudnud Eesti 53 koolini, tänavu on plaanis kaabeldada ning wifi tugijaamade ja muude seadmetega varustada veel sadakond üldhariduskooli. 

Pärnumaal uuendatakse internetivõrke Pärnu Ülejõe põhikoolis, Koidula gümnaasiumis, Mai koolis, Rääma koolis, ühisgümnaasiumis, Sütevaka humanitaargümnaasiumis, Kuninga tänava põhikoolis, Raeküla koolis, Tammsaare koolis, Pärnu täiskasvanute gümnaasiumis, Are koolis, Uulu põhikoolis, Kihnu koolis, Audru koolis, Jõõpre koolis, Lindi lasteaias-algkoolis, Surju põhikoolis, Paikuse põhikoolis ja Sauga põhikoolis.

Üldhariduskoolide digitaristu tänapäevastamise programm hõlmab kohtvõrkude rajamist ja renoveerimist ning kohtvõrkude halduse ja monitooringu vahendite ostu. 

Programmi esimeses etapis on kavas ligikaudu 170 üldhariduskooli kohtvõrkude uuendamine, mis mõjutab üle 44 000 õpilast.

„Tegu on koolide võrguinfrastruktuuri põhjaliku uuenduskuuriga, millesarnast pole varem olnud,“ ütles programmijuht Jüri Saar.

Eelmisel aastal jõuti töödega kolmandikuni kõikidest programmist osa võtvatest koolidest. Sel aastal on planeeritud ülejäänud programmis osalejate koolide kaabeldustööd ning wifi tugijaamade, kommutaatorite ja tulemüüridega varustamine.

Programmi esimene etapp saab läbi 2018. aastaga ja läheb maksma viis miljonit eurot.  Programmi kogueelarve on 13,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles