Suusataja elu USA 100 000 elanikuga “väikelinnas”

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alevi (keskel) sõnutsi on USAs suur pluss see, et saab treenida mäestikes. Pildil on ta koos tiimiga 4300 meetri kõrgusel merepinnast.
Alevi (keskel) sõnutsi on USAs suur pluss see, et saab treenida mäestikes. Pildil on ta koos tiimiga 4300 meetri kõrgusel merepinnast. Foto: Erakogu

Pärnumaa esisuusataja Alvar Johannes Alev pühkis möödunud aasta augustis kodumaa tolmu jalgelt ja lendas ookeani taha USAsse mainekasse Colorado ülikooli, et aidata kool tippu.

Skaipisin sihikindla sportlasega ajal, mil meie telereis hakkas õige pea “Aktuaalne kaamera”. Teisel pool maakera oli alles hommik, ent Alevil juba päeva esimene trenn tehtud.

Tori vallast Jõesuu külast pärit suusataja selgitas, et USAsse minek polnud tema idee. “Aivar Rehemaa õde Jana tuli kunagi siia ülikooli ja jäi pärast abitreeneriks. Seejärel oli neil ülikooli tiimi vaja üht tugevat suusatajat ja nii nad mind kutsusidki,” rääkis Alev. “Tegelikult pidin juba eelmise aasta jaanuaris tulema, aga toona läks kiireks ja asi jäi sügise peale.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles