Pärnu muusikakool teeb Eestile kaks kingitust

, Pärnu muusikakooli projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Mäe flöödiõpilased.
Marju Mäe flöödiõpilased. Foto: Pärnu muusikakooli erakogu

Pärnu muusikakool teeb sel laupäeval Eestile ühel päeval kaks kingitust: rahvusvaheline klaverimuusika ja rahvusvaheline flöödimuusika päev.

Juba 16. korda tuleb Pärnus seni üle Lääne-Pärnu regiooni toimunud ja sel aastal esimest korda rahvusvahelisena korraldatav klaverimuusika päev.

Klaveriõpilased Abja, Häädemeeste, Kilingi-Nõmme, Orissaare, Pärnu-Jaagupi ja Vändra muusikakoolist, Märjamaa muusika- ja kunstikoolist, Audru kooli muusika- ja kunstiosakonnast ja Pärnu kunstide majast esitavad suurel kontserdipäeval kaunist Eesti klaverimuusikat. 

Erikülalisena osalevad õpilased-õpetajad Leedust ja Lätist: Šiauliai Dainų ja Valmiera muusikakoolist. 

Tavapärase "esinen ja/või kuulan" osalemise kõrval on sel korral võimalus tegevust anda silmadele: suurel ekraanil näeb fotoühenduse F8 välja pandud põnevaid ja kindlasti üllatavaid vaateid Pärnule.

Klaverimuusika päeva on Pärnu muusikakool korraldanud 1995. aastast ja see on toimunud üle aasta.

Selsamal päeval toimub kunstide majas uudne sündmus: rahvusvaheline flöödimuusika päev. 

Osalevad Pärnu regiooni flöödiõpilased ja õpetajad ning külalised Lätist ja Leedust. Esinema on kutsutud Pärnu regiooni vilistlasansambel: flöödimängijad, kes praegu õpivad Tallinna muusikakeskkkoolis. Sel päeval tuleb kokku flöödiorkester, mis mängib Eesti muusikat. Omaloomingut esitab erikülalisena flötist Peeter Malkov.

Mõlemat "Kingitus Eestile" sündmust korraldab Pärnu muusikakool ja need on kuulajatele tasuta.

Rahvusvahelise klaverimuusika päeva kohta leiab infot veebiaadessil
Rahvusvahelise flöödimuusika päeva infot leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles