Uue kunsti muuseum otsib kodudest Omar Volmeri toole

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikk rida toole loob avataval näitusel ettekujutuse, kuidas rehetoas sündinud talutoolist inspiratsiooni saanud arhitektid ja kunstnikud on kujundanud mugava istekoha nii endale kui peaministrile ja presidendilegi.
Pikk rida toole loob avataval näitusel ettekujutuse, kuidas rehetoas sündinud talutoolist inspiratsiooni saanud arhitektid ja kunstnikud on kujundanud mugava istekoha nii endale kui peaministrile ja presidendilegi. Foto: Vaiko Edur

Sajandivanuse Soome riigiga pidutsemise järel valmistub Pärnu uue kunsti muuseum avama sel laupäeval Eesti ja Leedu disainerite näitust, tähistamaks järgmisena koos Eesti ja Leedu 100aastaseks saamist. Näituselt on üks hädavajalik ese aga veel puudu: pärnakas Omar Volmeri kujundatud tool.

Keset saali paigutatavas pikas toolidereas tuleb välja Eesti disaini suurmeistrite lugu – siin on toolid Eesti arhitektuuri grand old man’ilt Edgar Johannes Kuusikult, suurepärastelt funktsionalistidelt Johannes Fuksilt ja Olev Siinmaalt tänapäeva autoriteni välja.

Kuna Volmer disainis toole paljudele Pärnu restoranidele, otsib muuseum sinna ritta veel restoranile Võit disainitud Normandia talupoja stiilis istet.

"Meil ei ole ühtegi teadet, kustkohast võiks neid leida, aga ma olen veendunud, et kusagil Pärnu kodudes on. Nii et palun andke teada ja tooge meile näitusele," palub Soosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles