Pärnu Paradiisi restorani kokk Monika Uibo mäletab, et Tori lasteaias pakkus Manna-tädi kaerakilet mudilastele õhtuooteks. Ainuke meeldiv osa selle vana roa juures oli peale riputatud suhkur. “Me limpsisime suhkru ära ja edasi ainult istusime laua ääres,” rääkis Uibo. Kuigi vanasti kästi lastel taldrik tühjaks süüa, tehti kaerakile puhul erand. “Ilmselt ei maitsenud see kasvatajatele ka,” arvas Uibo.
Tellijale
Kokk päästis peletava rahvustoidu astelpajuga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retsepti ajakohastamine sai alguse koolitööst, kui Uibo pidi mõni aasta tagasi Olustveres kokaks õppides kursuse lõputööna mõnd Eesti toitu arendama. Uibo on enda jutu järgi eluaeg päästja olnud ja nii hakkas ta otsima rahvustoitu, mille halb maine vajaks parandamist.