Ülikooli sisseastujad lahendasid Pärnus akadeemilist testi

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kolledžis sooritasid täna akadeemilise võimekuse testi 36 sisseastujat.
Pärnu Kolledžis sooritasid täna akadeemilise võimekuse testi 36 sisseastujat. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eile sooritas Tartu ülikooli Pärnu kolledžis akadeemiliste võimete testi 36 inimest, kes küllalt hea tulemuse korral kindlustasid sellega juba praegu koha ülikoolis valitud erialale õppima pääsuks.

“Kirja oli end pannud 39 sooritajat, mõni jäi Pärnus tulemata, kuid testi sai teha eri kohtades,” rääkis kolledži juhiabi Külli Laanepõld. Kes end Pärnus kirja olid pannud, said enda teadmisi näidata mujalgi.

Testi eesmärk on hinnata valmisolekut ülikooliõpinguteks, mille selgitamiseks pannakse proovile sooritaja valmisolek ja oskus kasutada etteantud infot ning näha loogilisi seoseid.

Akadeemilise testi lahendamine vähemalt 65 punktile annab võimaluse asuda õppima enamikule Tartu ülikooli bakalaureuse- ja rakenduskõrghariduseõppe õppekavadest. Tulemused avalikustatakse 31. märtsil sisseastumise infosüsteemis ehk SAISis.

Peale Pärnu tehti akadeemilist testi eile muudeski Eesti paikades: Haapsalus, Jõhvis, Keilas, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Nõos, Põltsamaal, Rakveres, Tallinnas, Tartus, Valgas, Viimsis, Viljandis ja Võrus.

Tänavusele akadeemilise võimekuse testile pani end kogu Eestis kirja 1699 inimest: 673 meest ja 1026 naist. Testi võis sooritada nii eesti kui vene keeles: eestikeelsele registreerus 1578 isikut, venekeelsele 121.

Akadeemilise testi sisu

Akadeemilises testis on 150 valikvastustega küsimust ja lahendamiseks on aega kolm tundi. Koondtulemus esitatakse 100 punkti süsteemis normaaljaotuse alusel. Konkreetse aasta testi parim sooritaja saab 100 punkti.

Test koosneb seitsmest osast: sõnavara; diagrammid, tabelid, kaardid; andmete piisavus; teksti mõistmine; matemaatika; ruumiline mõtlemine; võõrkeel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles