Joobes mootorrattur möödus politseist, ületades piirkiirust kaks korda

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto. Foto on illustratiivne.
Politseiauto. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Politsei pidas eile Pärnumaal kinni suurel kiirusel kihutanud mootorratturi, kellele Pärnu maakohus määras karistuseks viis päeva aresti, kuna oli oht, et juht hoidub väärteomenetlusest.

Eile, 14. mail tegi politseipatrull liiklusjärelevalvet Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel, kui ühtäkki kihutas neist mööda mootorratas, mille kiiruseks fikseeriti 182 kilomeetrit tunnis, kuigi sel lõigul kehtib 90kilomeetrine piirkiirus. Kui kihutaja nägi enda järel sõitmas vilkurite ja sireeniga peatumismärguannet andvat politseipatrulli, jäi ta seisma.

Korrakaitsjad tuvastasid, et mootorratast juhtinud 54aastane Soome kodanik oli tarvitanud alkoholi, ja viisid ta arestimajja kohut ootama.

Täna määras kohus liiklusrikkujale karistuseks viis päeva aresti. Rahatrahvi või juhiloa äravõtmise asemel aresti kasuks otsustati Lääne prefektuuri teabebüroo peaspetsialisti Imre Veberi sõnutsi põhjusel, et Soome kodanikul puudusid Eestis kehtivad karistused.

Kuna kõnealune mees võib väärteomenetlusest kõrvale hoida ja lähtudes õiguskorra kaitsmise huvidest tuli tema puhul rakendada aresti. „Peale selle on alkoholi tarvitanult mootorsõiduki juhtimine ja kiiruse ületamine üks ohtlikumaid liiklusväärtegusid. Sellega seadis kihutaja ohtu nii enda kui kaasliiklejate elu, tervise ja vara,“ toonitas Veber. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles