Vändra koolinoored käisid Islandil

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Island.
Island. Foto: Piret Hallik-Sass

Vändra gümnaasiumi õpilased jõudsid veel enne vulkaanituhka käia külas eakaaslastel Islandil ning osalesid seal ühes Läti ja Leedu noortega Nordplus Juniori projektis „Innovaatiline lähenemine tervislikule eluviisile“.

Nelja riigi koolide kohtumisel Islandil käis Vändrast 11 põhikooli õpilast koos õpetajate Irina Lõõbase ja Eda Hundiga.

“Veetsime viis imelist päeva väikses Hofsose külas sinise ookeani kaldal mägede jalamil. Esitasime ettekande õpilaste füüsilise aktiivsuse uuringust ning videod Eesti rahvustoitudest ja poiste kalapüügist. Tutvustasime herbaariumi alusel valminud slaidikava kohalikest taimedest ja pakkusime maitsta meie toitu-jooki. Samuti laulsime ja esinesime suurel ühispeol,” rääkis Lõõbas.

Õpilaste päevakavas oli nii kalapüük merel kui hobufarmi külastus. Vaadeldi vastsündinud tallesid talus, toimusid spordivõistlused, peeti toidupäevikut ja käidi ekskursioonil Holaris.

Ujuti Blue Lagoonis ja kohalikus välibasseinis ookeani kaldal, kus Islandi muusikakooli õpetaja juhendas laulu töötuba.

7. klassi lõpetava Mark Pitkmanni arvates olid saareriigi inimesed toredad, nende eluviis huvitav ning Islandi loodus vapustavalt puhas ja ilus. Marie-Kristiin Kivisäkk samast klassist nõustus temaga ja oli vaimustuses paljudest tegevusaladest, millega nende päevad sisustatud olid.

Andri Küüts 9. klassist leidis siinseid ja Islandi teismelisi võrreldes, et võõrustajad olid palju avatumad ja suhtlemisaltimad, neil oli hea huumorimeel ning neid iseloomustas viisakus ja abivalmidus. Tema eakaaslane Dairi Reppo tundis siirast heameelt projektis osalemisest, sest see reis muutis teda palju, eriti sealsete inimeste tervislikust eluviisist osasaamine.

Enamik õpilasi avaldas soovi kindlasti naasta kunagi sellele kaugele, kuid nüüd juba omasemaks saanud maale, märkis Lõõbas lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles