Köögiviljasegusid ähvardab bakteriga saastumus

Karoliine Aus
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maahärra toodetest kujutab ohtu “Mehhiko segu”.
Maahärra toodetest kujutab ohtu “Mehhiko segu”. Foto: Tootja foto

Külmutatud köögiviljade tootjad Härmavili ja Maahärra korjavad kokku maisi sisaldavaid tooted, sest need võivad tervisele ohtu kujutada.

Rahvusvaheline toiduainetööstuse ettevõte Greenyard kutsub tagasi Ungari tehases toodetud külmutatud köögiviljatooted listeeriabakteriga (Listeria monocytogenes) saastumise ohu tõttu.

Seepärast soovib Härmavili ettevaatusabinõuna tarbijatelt ja kauplustest tagasi saada maisiga segud. Muid Härmavilja tooteid saastumisoht ei puuduta. Toote tagastamiseks palub ettevõte kirjutada aadressil info@härmavili.com. Kaubanduspartneritel ­ on palutud tooted müügilt eemaldada.

Tagasikutsutavad tooted on “Panniroog” (400 g), “Hernes, mais, porgand” (400 g); “Praadimissegu kartuliga” (400 g) ja “Mais” (Pinguin, 2,5 kg).

Härmavili “Panniroog” on üks võimalikest saastunud bakteriga segudest.
Härmavili “Panniroog” on üks võimalikest saastunud bakteriga segudest. Foto: Tootja foto

Samuti tuleks ettevaatlikult suhtuda Maahärra köögiviljasegudesse. AS Premia Tallinna Külmhoone kvaliteedijuht Kaja Räim hoiatas, et võimalik ohtlik toode on “Mehhiko segu” (400 g) märgistusega “Parim enne 17.05.2020”. Toote tagastamiseks tuleb kontakteeruda aktsiaseltsiga (premia@premia.ee).

Teadaolevalt ei ole Eestis nende toiduainete tarbimisest tulenenud haigusjuhtumeid esinenud. AS Balbiino teeb toodetele regulaarselt laborianalüüse, kontrollides muu hulgas listeeriabakteri esinemist, kuid ei ole seda tuvastanud. Köögiviljatooteid põhjalikult kuumutades listeeriabakter hävib, kuid tooteid ei tohi tarbida. Läbi keetmata toodet ei tohi kompostida ega ära visata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles