Kilingi-Nõmme õpilased korraldavad üleriigilise laagri

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulumäe tervisekeskus.
Jõulumäe tervisekeskus. Foto: Ants Liigus

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi pere korraldab üleriigilise GLOBE’i suvelaagri. Kuigi Jõulumäel toimuva kokkusaamiseni paar kuud aega, on suurürituse ettevalmistus alanud.

GLOBE on ülemaailmne koolide keskkonna- ja teadushariduse programm, milles osalevad 111 riigi õpilased. Nii on Pärnumaale suvelaagrisse tulemas Eesti GLOBE’i koolide õpilased, õpetajad, teadlased ja väliskülalised.

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi geograafiaõpetaja, laagri korraldaja Elli Altin märkis, et Eesti liitus GLOBE’i programmiga 1996. aastal ja koduriigist on sellega seotud poolsada kooli.

“Igapäevaselt teevad õpilased keskkonnamõõtmisi ning neil on võimalus teha koostööd teadlastega Eestist ja mujalt maailmast, osaleda seminaridel, koolitustel ja konverentsidel,” selgitas Altin.

Suviti saavad aktiivsemad mõõtjad Eesti koolidest kokku mõnes kaunis kodumaa paigas, et omandada teadmisi, tutvuda uute mõõtmismeetoditega ja veeta eakaaslastega sisukalt aega.

Neli päeva kestvas suvelaagris tähistatakse Eesti GLOBE’i 15. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles