Parkimist hakkab korraldama linnale kuuluv osaühing

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus vahetub tasulise parkimise korraldaja.
Pärnus vahetub tasulise parkimise korraldaja. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnus hakkab 1. juulist tasulist parkimist korraldama linnale kuuluv osaühing Pärnu Haldusteenused.

Riigihanke kohaselt saab Pärnu Haldusteenused tasulise parkimise korraldamise linnas enda kätte tuleva aasta 31. augustini. Märtsi keskel põhikirja saanud OÜ Pärnu Haldusteenuste juhataja on Raul Sarandi ja osaühingus on palgal üheksa inimest.

Pärnu linnavalitsus otsustas lõpetada ennetähtaegselt halduslepingu 2008. aastast parkimist korraldanud EuroPark Eesti OÜga, väites, et ettevõte on rikkunud lepingulisi kohustusi. Riigihanke tingimustes oli linnale fikseeritud minimaalne garanteeritud parkimistulu 220 000 eurot aastas, kuid seda summat linn pole saanud.

EuroPark Eesti OÜ tegevjuht Karol Kovanen on öelnud, et lepingu lõpetamist sellisel moel, nagu Pärnu linn seda tegi, nad ei aktsepteeri. Linnavalitsus on mitu korda muutnud parkimiskorda ja suurendanud tasuta parkimise võimalusi, seetõttu peaks EuroPark Kovaneni sõnul maksma oma taskust üle 60 000 euro, et täita lepingus fikseeritud summat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles