Palavus murdis väikseid tantsijaid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga tänava põhikooli 3. ja 4. klasside lapsed vaevlesid korduvalt kuuma käes, kuid peo ajaks said kõik korda ja andsid endast kümnete tuhandete pealtvaatajate ees parima.
Kuninga tänava põhikooli 3. ja 4. klasside lapsed vaevlesid korduvalt kuuma käes, kuid peo ajaks said kõik korda ja andsid endast kümnete tuhandete pealtvaatajate ees parima. Foto: Andris Tammela

Kui vanemad tantsijad kohanesid noorte laulu- ja tantsupeol lõõmanud kuumusega suurema vaevaga, siis noorematel tuli meditsiinitöötajatega üsna tihti kokku puutuda.

Pärnu Kuninga tänava põhikooli 3.–4. klasside segatantsurühma noorte tantsu- ja laulupeol juhendanud Marge Rull nentis, et möödunud nädal oli ta väikestele hoolealustele üsna kurnav.

“Eks proovipäevad olnud väga pikad ja nii oli neil ikka päris raske,” tõdes Rull. “Samuti tegi mitmele lapsele kuumus liiga ja poisid meil siin ikka pikutasid, märjad lapid laubal. Osa lapsi isegi oksendas. Meie koolis pakutud menüügi oli mõnel päeval veidi imelik. Ühel hommikul pakuti makarone rasvase grillvorstiga. Pärast pidime terve tunni inimesi täis tuubitud ja palavas ühissõidukis lauluväljakule sõitma. Ühel poisil hakkas bussis paha ilmselt nii rasvasest toidust kui palavusest.”

Rulli sõnade järgi jõudis osa väikestest tantsijatest lauluväljakule üles seatud välihaiglassegi. “Kuigi nädal oli raske, olid kõik tantsupeo alguseks rivis ja siinoleku üles väga rõõmsad,” lisas juhendaja. “Tantsupidu on ju nii eriline üritus, kus laste vahel tekib sõprus, mis jääb pikaks ajaks. Nad meenutavad seda kogemust kindlasti veel sügisel kooliski.”

Proovidest üle jäänud aega veetsid lapsed kinos ja laupäeval meisterdasid kõik 16 Rulli hoole all olnud tantsijat lauluväljakule püstitatud ehtekojas.

“Ehtekojas oli kohal iga maakonna esindus, kes õpetas millegi meisterdamist,” seletas Rull. “Kui algul ajas mõni vastu, siis lõpuks olid kõik lapsed kogetuga väga rahul. See oli väga õige otsus ehtekotta minna. Näiteks poisid meisterdasid omale töötoas sõled, oli võimalus valmistada endale Peko, põletada ja teha palju muudki.”

Et lastel oli kuumusele vaatamata peol lõbus, kinnitas sama kooli 5.–6. klasside rühma juhendaja Anu Päit. “Siin vahepeal helistasid mulle murelikud vanemad, et nad ei ole oma lapsest mitu päeva midagi kuulnud,” meenutas Päit. “Lastel oli kambas nii lõbus, et nad unustasid vahepeal vanemad ära. Käisime vabal ajal ujumas ja kinos.”

Juhendaja tänas kõigi tantsupeol osalenud laste vanemaid toetuse eest. “Pere toetus on ikka väga oluline,” nentis 14 last juhendanud Päit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles