Retrosõidukid vallutasid suvepealinna

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanade sõidukite hindamisel oli lisaks sõiduriistadele tähtis ka sõitjate ajastutruu riietus.
Vanade sõidukite hindamisel oli lisaks sõiduriistadele tähtis ka sõitjate ajastutruu riietus. Foto: Urmas Luik

Pärnu hansapäevade raames korraldati suvepealinnas laupäeval retroautode tänavaralli, millega tähistati Pärnu linna 760. ja maailmakuulsa Monte Carlo ralli 100. aastapäeva.

Pärnu tänavatel ja hansapäevade toimumiskohas Vallikäärus sai vaadelda vanu autosid, statsionaarmootoreid, mis ajasid kunagi ringi rehepeksumasinaid, ning võrre, sääreväristajaid ja mootorrattaid.

Sõidukite võistlus seisnes selles, et Vallikäärust startis sõiduk Pärnu linnatänavatel kulgevale 7,5kilomeetrisele rajale tavaliikluses ning tema kaasvõistleja pidi ilma peatumata sõitma välja võimalikult ligiähedase aja. Järgnesid viktoriin ja lisakatsed.

Esimese koha said võistlusel Margus Usina ja Avo Vaheri meeskond, teiseks jäid Hannes Sild ja Eero Einmann, kolmandad olid Kalev Ilula ja Johannes Mirk ning neljandaks jäid Ott Mesikäpp ja Tõnu Mägi. Rahvalemmikuks valiti Tõnu Mägi sõiduk.

Sääreväristajate auhinna pälvis endine Pärnu abilinnapea Peeter Saunpere. Kaugeima osavõtja auhinna sai Jarkko Rämä, vanim mootorratas kuulus Paul Kukele, kauneim restaureeritud auto Vahur Sirkile. Oma sõidukiga sobiva ajastutruu riietuse eest sai auhinna Janek Tamman, suurima masinapargiga osalemise eest Väino Karu, vanima täpsussõidul osaleja auhind kuulus Märt Kirikule, aktiivseim osavõtja läbi aegade oli Jevgeni Popov.

Vallikäärus väljanäitusele pandud statsionaarmootori parimaks taastajaks kuulutati Raivo Hannus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles