Motomehed tõid Lätist võistkondliku esikoha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kallast sõitis Läti endurol kõige võimsamate tsiklite E3 klassis teise koha vääriliselt.
Tõnu Kallast sõitis Läti endurol kõige võimsamate tsiklite E3 klassis teise koha vääriliselt. Foto: Urmas Luik

Mootorratturite mitmepäevasõidu (enduro) Balti meistrivõistluste kolmandal etapil Lätis Ogres teenisid Eesti võidusõitjad neli pjedestaalikohta. E2 klassis võidutses Aigar Leok, teiseks tuli soomlane Valter Salonen ja kolmanda autasu teenis Martin Leok.

Kõige võimsamate tsiklite klassis E3 oli kiireim lõunanaaber Kristaps Bojars, kellele järgnesid meie noormees Tõnu Kallast ja võitja kaasmaalane Janis Rasmanis. Neljandana lõpetas kahepäevase võidukihutamise Mart Meeru. E1 klassi arvestuses kihutas Eesti endurolegend Toivo Nikopensius kolmandale pjedestaalikohale, temast ette jõudsid noored ja vihased motopoisid Edgars Silinš Lätist ja Lauri Salonen Soomest.

C-klassis sai Ahti Tilk neljanda koha, seenioride konkurentsis oli Jüri Brauer kuues ja hobiklassis kihutanud Vaido Kalm ning Timo Hermlin lõpetasid 300 kilomeetri pikkuse kannatuste raja vastavalt kuuendal ja seitsmendal kohal.

Klubide arvestuses võitis esikoha Paikuse klubi meeskond Nikopensius, Kallast, Meeru, Brauer ja Kalm.

Ogre enduro 60kilomeetrisel ringil oli kolm kiiruskatset. Kõigepealt võeti aega liivasel pinnasel maha märgitud nelja kilomeetri pikkusel krossil. Seejärel ootas sõitjaid ekstreemkatse, kus tuli ületada erineva suurusega kaablirulle ja veoautode rehve.

Endurotesti tegid sõitjatele raskeks turbaaugud ja pika rohu sees varitsevad kraavid.

Kuu aja pärast toimub Soomes Kotka ja Hamina ümbruses rahvusvaheline kuue päeva sõit, mida on motomeeste olümpiamängudeks nimetatud. Eesti rahvuskoondise kandidaatideks kinnitati Aigar Leok, Toivo Nikopensius, Tõnu Kallast, Martin Leok, Urmas Põldma ja Toomas Triisa.

Soome võidusõidule on registreeritud 27 meeste, 16 noorte ja kaheksa naiste rahvuskoondist. Kui lisada juurde veel klubide võistkonnad, peaks starti minema 120 võistkonda 30 riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles