Pärnust väljasõidul jätkub asfaldipanek esmaspäeval

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnust Tallinna poole sõitu ootavate autode rivi eile ennelõunal oli üsna pikk.
Pärnust Tallinna poole sõitu ootavate autode rivi eile ennelõunal oli üsna pikk. Foto: Ants Liigus

Asfaldipanek, mis neljapäeval ja reedel Pärnu ja Sauga vahel liiklusummikuid tekitas, jätkub suure tõenäosusega esmaspäeval, ütles remonditööde ajal teelõigu liikluskorralduse eest vastutav Tarmo Seli.

Jänesselja ringristmiku ja Ehitajate tee vahelisel 2,1 kilomeetri pikkusel teelõigul hakati uut asfaldikihti panema neljapäeval. Esialgu olid tööd planeeritud neljapäeva õhtul kella 22ni, kuid ühe veoketi purunemise tõttu tuli reedel asfaldipanekut jätkata.

Nädalavahetuseks tehti paus

Eile ja üleeile jõuti paigaldada teelõigu Sauga keskuse poole jääv sõidurada. Hirvepargi rajooni poolset sõidurada on kavas asfaltima hakata uuel töönädalal.

“Ühe sõiduraja kohta on arvestatud tööpäev, kui tehnika alt ei vea. Palume sõidukijuhtidelt ja kohalikelt elanikelt ebameeldivuste pärast vabandust,” rääkis Seli.

Tööde korraldajate seas oli neid, kes laupäeval asfaltimist pooldasid. Seli sõnul saaksid asfaldipanijad nädalavahetuselgi töötada, kuid puhkepäeviti on Tallinna ja Pärnu vahel sõitjate hulk tunduvalt suurem.

Pärnu ja Sauga vahel ühe sõidurea sulgemine tekitas liiklusummikuid nii neljapäeval kui reedel. Kiirus oli piiratud 30 kilomeetrile tunnis, reguleerijad lubasid sõidukeid kahekilomeetrisele teelõigule kord ühest, kord teisest sõidusuunast.

Reede ennelõunal, kui Pärnu Postimees teelõigul käis, tuli edasisõiduõigust oodata kümmekond minutit.

Kui ligi poole kilomeetri pikkune autoderivi Pärnu poole lõpuks liikuma pääses, oli järjekorda kogunenud 77 sõidukit. Ehitajate teel ulatus järjekord endise KEKi peahooneni.

Seli andmetel tuli sõidukitel oodata 10-15 minutit. “Sain eile (neljapäeval – T. R.) maanteeametist palju kõnesid. Eks rahvas ole kärsitu. Käisin korduvalt järjekorras aega mõõtmas ja mul ei tulnud küll üle 16 minuti oodata,” kõneles Seli.

Kaks ümbersõiduvõimalust

Liikluskorralduse eest vastutav OÜ Sitymark oli Papiniidu silla juurde ja Aresse paigaldanud liiklusmärgid, millel soovitati ümbersõitu Are-Suigu kaudu.

Sõiduautodel on võimalik kasutada ka Vana-Pärnu – Nurme teed.

Küsimusele, miks liiklusmärgid Tallinna maantee ristmikul ja Nurme ristmikul ümbersõiduvõimalust ei näita, vastas Seli, et kuna seda tohivad kasutada üksnes sõiduautod, ei tahtnud nad segadust tekitada.

Neljapäeval oli Nurme ristmikul reguleerija, kes sõiduautosid ümbersõidule ja veokeid otse suunas.

Sauga keskusest väljasõidud olid eile ja üleeile blokeeritud ning elanikud pidid kasutama Jänesselja ringristmikku. Jänesselja ringristmik töötas vastupidises suunas ja nii mõnigi juht kõhkles enne, kui ringristmikul vasakule keerata otsustas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles