Algaval Järvi suvefestivalil sünnib uus orkester

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus algab taas Järvi suvefestival. Fotol 2010. aasta festival.
Pärnus algab taas Järvi suvefestival. Fotol 2010. aasta festival. Foto: HILLE ROKK/PRNPM/EMF

Pärnus on ukse ees Järvi suvefestival, mille kandev roll on Järvide suguvõsal.

Järvid on pikka aega olnud Pärnuga seotud ning neile on see hea võimalus puhkust ja tööd liites kord aastas kokku saada, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Spetsiaalselt Järvi suvefestivali tarvis loodud orkester koondab endas nii mujal maailmas kui Eestis tegutsevaid peamiselt noorema põlvkonna muusikuid. Orkestrantide hulgas on istet võtnud näiteks Paavo Järvi õde, tunnustatud flöödisolist Maarika Järvi.

"Siin on suurem osa eestlasi," rääkis festivali kunstiline nõustaja Paavo Järvi. "Palju eestlasi, kes on välsimaal, kes töötavad välismaal, aga tahavad tulla tagasi siia, kas või suveks nautima eesti olemist, aga samal ajal musitseerida..Ja siis mõned väga-väga head spetsiaalselt välja valitud muusikud, kes on väljastpoolt, kes on välismaalased."

Järvi suvefestivali alustalaks on dirigentide meistrikursus, kuhu pääses poolesajast soovijast 16 dirigenti kümnest riigist. Kursust juhendavad Neeme ja Paavo Järvi ning Leonid Grin.

Dirigentide praktikaorkestrid on Pärnu linnaorkester ja üle-eestiline noorte sümfooniaorkester. Samal ajal toimuvad keelpilli ja puhkpilli meistrikursused, kus noori interpreete õpetavad Järvi festivali solistid, teiste hulgas maailmakuulus viiuldaja Ivry Gitlis ja Bremeni Deutsche Kammerfilharmonie kontsertmeister Florian Donderer, kes on ühtlasi festivali orkestri kontsertmeister ning osaleb õpilasena dirigentide meistrikursusel.

Järvi suvefestivali avakontsert on neljapäeval ja seda juhatab Paavo Järvi. 4. augusti lõppkontserdil astub dirigendipulti maestro Neeme Järvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles