Noored tulevad lagedale tantsulavastusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüdisaegse tantsu linnalaagris osalejad näitavad tänavu uut tantsu “Vurrkannide suvepäevad”. Fotol meenutus mullusest etendusest.
Nüüdisaegse tantsu linnalaagris osalejad näitavad tänavu uut tantsu “Vurrkannide suvepäevad”. Fotol meenutus mullusest etendusest. Foto: Ardi Truija

Augusti esimesel nädalal toimub Pärnu Anni akadeemia hoovis järjekordne nüüdisaegse tantsu linnalaager, mis tipneb noorte tantsulavastusega “Vurrkannide suvepäevad”.

Tantsulaagri eestvedaja Annika Viibuse teatel on seekordne linnalaager finaaliks jaanuaris, märtsis, aprillis ja mais toimunud samanimelistele linnalaagritele, mil toimusid eeltööd valmiva noorte tantsuetenduse tarbeks.

“Idee sai alguse soovist avardada noorte silmaringi nii tantsuvaldkonnas kui eri kunstivaldkondades,” rääkis Viibus. “Tahtsime noortele pakkuda kogemust, kuidas toimub tantsulavastuse loomine mitme koreograafi ja elava muusikaga.”

Ideest kasvas eelmisel suvel välja tantsulavastus “Ütle: “Redel...”” ja tänavu esietendub “Vurrkannide suvepäevad”.

Etenduse koreograafid on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia vilistlased ja noored tantsuõpetajad Annika Viibus, Kardo Ojassalu, Eliisa Lott ning Katre Aab. Muusikat teeb etenduses Pärnu noorteansambel Sibyl Vane.

“Plaanime esitada valmivat lavastust rohkem kui kord ja meie eesmärk on edaspidigi edendada kaasaegse tantsu kultuuri Pärnus,” lisas Viibus.

Valmivat lavastust “Vurrkannide suvepäevad” saab tasuta vaadata reedel, 5. augusti õhtul Anni akadeemia hoovis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles