Vanapärnakad said valgustatud

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel oli Vana-Pärnu märksa pimedam kui nüüd sügisõhtutel.
Kevadel oli Vana-Pärnu märksa pimedam kui nüüd sügisõhtutel. Foto: Ants Liigus

Ühel kevadõhtul koos lehemeestega Pärnu pimendatud tänavatel luusinud Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius jõudis järeldusele, et kõige enam on pimedusega löödud just vanapärnakad. Nüüd sügisel ei pea nad enam pimeduses kobama.

“Tol hilisõhtul sai ühel seasilmaga hädiselt valgustatud tänavanurgal lubatud, et tänavuaastane investeering valgustitesse läheb suuremalt jaolt Vana-Pärnusse,” meenutas Kosenkranius.

Mis lubatud, see tehtud: tänavune sügis tuleb vanapärnakatele teistmoodi. Seda tänu Elwo usinatele töömeestele, kes linnaametnike näpunäidete järgi vahetasid välja 222 valgusti korpused ja pirnid. Ja uued pirnid on, nagu Kosenkranius selgitas, palju ökonoomsemad (70vatised) ning ometi vanadest mitu korda valgusjõulisemad.

Tänavavalgustuse parendustööd tehti Merekalda, Soo, Kevade, Kesk, Jakobi, Kaluri, Mõrra, Nooda, Purje, Põllu, Peetri, Neeme, Luite, Majaka, Ranna, Mardi, Jüri, Maarja, Väike-Toome ja Suur-Toome tänaval.

Vanapärnakatele valguse toomisele kulus 20 247 eurot ja 43 senti maksumaksjate raha. Ja ega seda enam suurt linna muude piirkondade valgustatuse parandamiseks järele jäänudki. “Eks seda raha meil näpuotsaga veel ole, aga suurem osa kulub ikka tänavavalgustuse elektrile,” nentis Kosenkranius.

“Mingi summa jääb praegu reservi, et kui kusagil post ümber kukub või juhtmed lumekoormusega katkevad, need uutega asendada,” lisas abilinnapea.

Ometi lubas Kosenkranius, et tuleval aastal püütakse siiski mõnes muus linnajaos või kriitilisemates kohtades olukorda parandada. “Kuid tõsiasi on, et elektri hinna tõus sööb investeerimisvõimalusi järgmine aasta veel ahtamaks,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles