Juhtkiri: Viivitamine vastutusest ei päästa

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu linnavalitsuse ebaõnnestunud äritehing endise parteimaja Esplanaadi 10 müümisega osaühingule Herder ähvardab tuua linnale kaela nõude, mille täitmine lööks omavalitsuse rahakotil põhja alt ära. Seega võib oletada, et linnavõim püüab kohtuasjaga venitada nii palju kui võimalik ja lükata ebameeldiva vastutamise linnavalitsuse järgmise koosseisu kaela, mis seatakse ametisse 2013. aasta sügisel.

Praegu käib hoogne vastutuse veeretamine ja tõestamine, et selle või teise linnaametniku kohus polnud jälgida, kas kinnistu on muinsuskaitsealas, sest isegi lohakale linnaametnikule on töökoht kallis.

Kõik see ei tee olematuks müügilepingut, milles linnavalitsus kinnitas, et Esplanaadi 10 kinnistul pole muinsuskaitselisi, looduskaitselisi ega muid piiranguid.

Linnal on väga raske vastu vaielda Herderi väitele, et nende eest on varjatud olulist vara väärtust kahandavat piirangut.

Pärnu linnavalitsuse kärpepoliitikat oma nahal tundev linlane on õigustatult pahane: kuidas selline asi sai juhtuda? Tööõnnetuseks ei saa niisugust möödapanekut kuidagi liigitada. Ometi ei ole nördinud linlase küsimusele vastust.

Ei Mart Viisitamme ega Toomas Kivimägi linnapeaks olemise ajal ole korraldatud ametkondlikku juurdlust, et täpselt välja selgitada, millise linnaametniku tegevuse või tegevusetuse tõttu muutus oluline viga võimalikuks. Kuigi linnaametnikult ei saa tekkivat kahju sisse nõuda, aitaks ametkondlik asja selgeks tegemine edaspidi nii suurt kooliraha vältida.

Kui keegi lõpuks kahju kannatabki, siis Pärnu maksumaksja, kellel linnale üpris hapus kohtuasjas tuleb millalgi langetatava otsuse põhjal raha välja käia. Õnnelik pole Herdergi, mida kohalik võim üritas kas teadlikult või teadmata tüssata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles