Võrkpallinaiskond ootab ukraina kaksikõdesid

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu võrkpallinaiskonna kogenud liikmed Kristina Raap (vasakul), Tene Jürgens ja Anna-Liisa Sutt suundusid eile väikese soojenduse järel spordihalli jõusaali.
Pärnu võrkpallinaiskonna kogenud liikmed Kristina Raap (vasakul), Tene Jürgens ja Anna-Liisa Sutt suundusid eile väikese soojenduse järel spordihalli jõusaali. Foto: Urmas Luik

Pärnu võrkpalliklubi ootab veel esmaspäeval laekuvaid leegionäre, siis peaks viimaste aastatega võrreldes oluliselt tugevnenud ja sestap ambitsioonikam naiskond olema koos.

Homme koduhallis peetaval kontrollturniiril testitakse end Eesti meistri Viljandi Metalli ja Läti meistri Jelgava vastu veel kodumaise koosseisuga, järgmisest nädalast peaksid treeningutel osalema ka 31aastased Ukrainast Donetskist pärit Olga ja Lilia Zeleznjakova.

“Olga on 188 sentimeetrit pikk keskblokeerija, mänginud Luganski Iskras, Venemaal Irkutskis ja viimati Šveitsis,” luges Pärnu naiskonna peatreener Andrei Ojamets teenistuslehelt. “Lilia on sentimeeter lühem nurgaründaja, mänginud samuti Luganski ja Irkutski klubides, aga ka Albaanias ja viimati Türgi teises liigas.”

Pärnu naiskond, kellega tegelemist viimased kuud meeste koondise juures ametis olnud ja eelmistel hooaegadel koduklubi meeskonda juhendanud Ojamets peab väga huvitavaks väljakutseks, on tänavu sümbioos kogemustest ja perspektiivikast noorusest.

Pärnul on väga kogenud tuumik

Soome liigasse pürginud, kuid “tänu” Tallinna GMP vimkadele sealt tänavu siiski välja jäetud Pärnu naiskond tugevnes Rootsi meistriliigast kodulinna naasnud Kristina Raabi ning pausi järel taas tõsiselt võrkpalli mängivate Eesti koondislaste pärnulanna Tene Talv-Jürgensi ning tallinlanna Kristel Kunglaga. Naiskonna mullustest kogenutest on alles nagu kolm eelnimetatutki rohke rahvusvahelise kogemusega Anna-Liisa Sutt.

“Lisame naiskonna noorema poole - platsile naasnud Merilin Paalo, Terje Popi, Pille-Riin Saarpere, Kerli Kunsti, Eva-Lotta Raadi ja Maret Anu Randpõllu,” loetles peatreener. “Seitse naist on pikemad kui 180 sentimeetrit, nii sihvakat naiskonda pole meil varem olnud.”

Poolest augustist treeninguid alustanud naiskonna töötahe pidi Ojametsa ja ta abilise Valdo Järvekülje sõnul olema enam kui kiiduväärt, ometi tulevat ladusat mängu veel veidi oodata.

“Jürgens ja Kungla pidasid kolm aastat pausi. Vaevalt, et teised nii intensiivselt harjutavad kui meie praegu põhja ladudes. Ka ilma ukrainlannadeta oleme kokku saanud mängida minimaalselt,” loetles Ojamets hooajaeelseid teemasid.

Edu püütakse ka Balti liigas

Eesti meistrivõistluste kahes esimeses ringis Soome liigasse pääsenud GMP ja Viljandi Metall ei osale, nemad tulevad juurde medalite jagamise eel. Seni tuuritavad omavahel Tartu, Pärnu, Võru, Tallinna ülikool ja Audentes.

“Alahinnata ei tohi me kedagi, mõelda, et mingit Võrut võidame pingutamata,” oli Ojamets juba praegu ettevaatlik.

Novembris algab aga ka Balti liiga, kus osaleb neli naiskonda nii Eestist (välja jäävad GMP ja Viljandi, aga ka Audentes), Lätist kui Leedust.

“Igas riigis tuleb kaks turniiri, mõlemad Eesti turniirid toimuvad Pärnus vastavalt tänavu 16.-18. detsembril ja 2012. aasta 20.-22. jaanuaril. Alguses tuleb meile külla neli Läti, siis neli Leedu naiskonda,” valgustas Ojamets tulevikku.

Loomulikult soovib Pärnu klubi näha oma naiskonda pjedestaali kõrgel astmel nii Eesti kui Balti meistrivõistluste lõpetamisel, aga kaugem eesmärk on ikkagi tuleva aasta Soome liiga.

“Sinna pääsemine eeldab, et edestame Eesti meistri- või karikavõistlustel Viljandit või GMPd,” väitis Andrei Ojamets.

“Kerge see ülesanne ei ole, sest nemadki tugevdavad oma koosseisu ja saavad koos soomlastega võisteldes palju tugevaid ning arendavaid mänge,” lisas treener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles