EAS rahastab kahte ettevõtlikkust arendavat Pärnu projekti

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik ootab täiendavat maksutulu.
Riik ootab täiendavat maksutulu. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) rahastas ettevõtlikkusprojektide konkursile saadetud projektidest tosinat, millest kaks on seotud Pärnuga.

Pärnu linnavalitsuse taotletud projekt “Ettevõtlik pärnakas” sai 4500 eurot, olles üks viiest rahastatavast projektist, mis on suunatud potentsiaalsetele alustavatele kõrge kasvupotentsiaaliga ettevõtjatele.

Õpilastele-üliõpilastele, õpetajatele-õppejõududele suunatud projektide seast pälvis Tartu Ülikooli Pärnu Kolledži Vilistlaskogu MTÜ 4380eurose toetuse projektile “Tudengifirma – ideest teostuseni”, teavitas EASi kommunikatsioonikoordinaator Merilin Pärli.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ettevõtlikkusprojektide konkursile laekus ühtekokku 89 vastavaks tunnistatud projekti, millest 12 leidis rahastust kogumahus 78 200 eurot. Ettevõtlikkusprojektide konkurssi rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

Konkursile oodati ettevõtlikkuse arendamisele ning ettevõtlusteadlikkuse ja ettevõtlusaktiivsuse tõstmisele suunatud projekte potentsiaalsete alustavate kõrge kasvupotentsiaaliga ettevõtjate ning õpilaste-üliõpilaste ja õpetajate-õppejõudude seas.

„Konkursile esitatavate tööde arv ja kvaliteet on konkurss-konkursilt kasvanud,“ kommenteeris EASi alustavate ettevõtete divisjoni direktor Dmitri Burnašev. „Laekunud värsked ja põhjalikud ideed täidavad suurepäraselt konkursile seatud eesmärke, nii et pealekasvav põlvkond saab nende abil ettevõtlikkusest üha teadlikumaks,“ kinnitas Burnašev.

Toetust sai taotleda kuni 10 000 eurot projekti kohta, omaosaluse määr ei ole kohustuslik. Projektid tuleb ellu viia ühe aasta jooksul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles