Pärnu Selverid kogusid haigla sünnitusosakonnale 87 751 krooni

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Selveri juhataja Dina Kukk (vasakul) andis üle-eestilise heategevuskampaania raames kogutud annetuse üle Pärnu haigla naiste- ja lastekliiniku juhatajale Kadri-Liina Vahulale.
Mai Selveri juhataja Dina Kukk (vasakul) andis üle-eestilise heategevuskampaania raames kogutud annetuse üle Pärnu haigla naiste- ja lastekliiniku juhatajale Kadri-Liina Vahulale. Foto: Ants Liigus

Täna andsid Pärnu linna Mai, Suurejõe ja Ülejõe Selveri juhatajad Pärnu haigla naiste- ja lastekliiniku juhatajale Kadri-Liina Vahulale üle heategevuskampaania “Koos on kergem” raames kogutud 87 751 krooni, mis kulub sünnitusosakonda uue patsiendi jälgimise monitori ostuks.


“Üle Eesti kogunes päris ilus summa ja Pärnu Selveridki kogusid sel aastal rohkem raha kui mullu,” rõõmustas Mai Selveri juhataja Dina Kukk. Kadri-Liina Vahula lisas, et annetatud summad on iga aastaga kasvanud. Kui esimestel aastatel lisandusid need masinate ostmise kogusummasse, hangiti mullu annetuse eest laste hingamist abistav aparaat. Tänavu on plaanis muretseda patsiendi jälgimise monitor, mis võimaldab kontrollida vererõhku, hapnikusisaldust veres ja muid näitajaid.



“Tegelikult on meil mõni analoogne masin, aga patsiendid on üha keerulisemad, jälgimist on rohkem ja aparaate on enam vaja,” seletas Vahula. “Väga tänuväärne, et paljud inimesed näitavad üles head tahet ja soovivad meid toetada. Haiglad elavad sellest rahast, mida oma palgast maksame, aga on ju palju lapsi ja pensionäre, kes ravikindlustust ei maksa, kuid tarbivad teenust teistega võrdselt. Meie inimesed soovivad ju saada järjest paremat, Euroopa tasemel arstiabi.”



Heategevuskampaaniat “Koos on kergem” on A-Selveri AS korraldanud juba kuus aastat, alustati Tallinnas ühe Selveriga. Käesoleval aastal kogus 31 Selverit üle Eesti 805 907 krooni, annetused antakse täna üle 14 haigla laste- või sünnitusosakondadele.



Raha koguti aasta jooksul suurtesse annetuskastidesse ja oktoobris toimunud kampaania ajal kassades olevatesse annetuskastidesse. Selver annetas kampaania perioodil 10 senti igalt sooritatud ostult, peale selle koguti raha heategevusšokolaadi müügist.



Oma õla pani üritusele alla AS Prike, kes annetas haiglatele 60 000 krooni ja kampaania perioodil müüdud igalt Tetley tee pakilt 50 senti. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles