Oktoober on Pärnus õpetajate kuu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate päev Kuninga tänava põhikoolis.
Õpetajate päev Kuninga tänava põhikoolis. Foto: Maarika Hoolma

Täna tähistatakse koolides õpetajate päeva, kuid Pärnus on kolmandat aastat kogu oktoobrikuu õpetajate päralt.

Õpetajate kuu juhatas septembri lõpus sisse õpetajate orienteerumispäev, mille valmistas kolleegidele ette Raeküla kool. Täna on aga Pärnu kontserdimajas pidulik õhtu “Sulle, õpetaja!”, kus antakse üle tänavused hariduspreemiad.

Pärnu täiskasvanute gümnaasium korraldab homme konverentsikeskuses Strand hariduskonverentsi “Elukestev õpe”, Ülejõe gümnaasium kutsub reedel õpetajad sulgpalli mängima ja Pärnu muusikakool jagab esmaspäeval kõigile noodiõpetust.

Tuleva nädala algul, 11. septembril on Pärnu maavalitsuses täiskasvanud õppija nädala tänuüritus. Samal päeval saab täiskasvanute gümnaasiumis kuulata Aivar Halleri loengut “Õppimine seob põlvkondi”. Juttu tuleb sunnita õpikeskkonna loomisest, eksimuste tunnistamisest, kuulamisoskusest.

Õpetajate kuusse mahuvad emeriitprofessor Ingo Normeti avalik loeng “Näitlejate kool” Sütevaka humanitaargümnaasiumis, karjäärikoordinaatorite koolitus Hansagümnaasiumis, Kadri Koha loeng “Õpetaja kui väärtuste kandja” täiskasvanute gümnaasiumis, keskkonnahariduse konverents Ülejõe gümnaasiumis.

Pühapäeval, 16. oktoobril on õpetajad oodatud kontserdimajja kuldset klassikat kuulama Pärnu linnaorkestri esituses. Solistina astub üles pianist Irina Zahharenkova, dirigent on Jüri Alperten.

Täiskasvanute gümnaasium annab 17., 18. ja 20. oktoobril avatud tunde pealkirja all “Õpetajate kogemuste koda”. Sütevaka koolituskeskuses saab tutvust teha kalligraafiaga ja õppida ametikirju koostama.

Õpetajate kuu lõpeb oktoobri viimasel päeval õpetajate klubi sügisõhtuga jahtklubis.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles