Ekspert pakub Rannastaadioni laudise hallitusprobleemile lahendust

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Rannastaadioni heledat puitlaudist on eksperdi hinnangul immutatud vale, seente kasvamist soodustava tuletõkkevahendiga.
Pärnu Rannastaadioni heledat puitlaudist on eksperdi hinnangul immutatud vale, seente kasvamist soodustava tuletõkkevahendiga. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu Rannastaadioni Siberi lehisest laudise hallitus on eksperdi hinnangul pindmine ja eemaldatav. Ehitaja lubas peagi hoone varasemat välimust taastama hakata.

Ekspertiisi teinud mükoloogiauuringute keskuse ehitusinsener Kalle Pilt on asjaosalistele teatanud, et laudise all on endiselt kena hele puit. Et pealmine kihtki taas hele oleks, tuleb soovituse kohaselt laudisele kantud tuletõkkevõõba kiht soodapritsiga eemaldada. Niisiis on tegemist ennekõike visuaalse probleemiga. 

Ekspert kinnitas ehitise omaniku Pärnu linna esindajate varem välja öeldut, mille järgi on hallituse põhjustanud tuletõkkevõõp. „Kuna toode, millega laudise tarnija puidu pinna kattis on sertifitseeritud ja dokumentatsiooni järgi sobib välitingimustes lehisel kasutamiseks, on alust arvata, et tegemist on oluliselt laiema probleemiga, mis ulatub kõnealuse projekti piiridest väljapoole,” nentis Rannastaadioni peatöövõtja OÜ Eventus Ehituse juhataja Lauri Kaska.

Peatöövõtja ostis tarnijalt laudise, mida oli tuletõkkevahendiga juba immutatud.

Kaska rõhutas, et Rannastaadioni laudise kordategemine on ehitusettevõtte esmane soov. „Tegelikult on see olnud meil juba mõnda aega, aga enne eksperdilt arvamuse ja soovituse saamist ei olnud seda otstarbekas teha,” lausus ta, lisades, et praegune plaan on laudis taastada sügisel, kui võistluskalender on hõredam. Ehitaja on teinud linnavalitsusele sellekohase ettepaneku.

Töö käib pudeda jooksuraja katte osaski. „Tahan eelmisel nädalal ilmunud uudise valguses veel kord kinnitada, et sisuline töö Rannastaadioni rajakattel ilmnenud vigade parandamiseks käib,” sõnas Kaska. Ta rõhutas, et eesmärk pole teha seda kiiresti, vaid kõigile sobival viisil.

Ehitusettevõtja selgitas, et nii otsivadki nad koostöös linna, rajakatte paigaldanud ettevõtjate ja teiste pooltega eri võimalusi vead kõrvaldada. „Oleme lahenduse leidmisest väga huvitatud,” kinnitas ta.

Loe lisa:

Galerii: linna uhkus hääbub rahva silme all

Pärnu esitas Rannastaadioni ehitajale praagi eest juba järgmise nõude

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles