Kirsi tänava elanikke kiusab vesi

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis on toonud Pärnu Kirsi tänava majade ümber liigvee. Nagu, muide, paljudes kohtades linnas.
Sügis on toonud Pärnu Kirsi tänava majade ümber liigvee. Nagu, muide, paljudes kohtades linnas. Foto: Ants Liigus

Taevast aina alla sadav vihm on teinud Pärnu Kirsi tänava mitme kortermaja elanikud morniks, sest majade vahelised teed on muutunud paadikeste ujutamise paigaks.

„Minu ja paljude ümbruskonna elanike mure on meie tänavate olukord,” kurtis Kirsi 38 elav vanaproua. „Meil on kahelt poolt võimalik bussi peale minna, kuid häda on selles, et minna saab ainult säärikutega, sest igal pool on suured tiigid ees.”

Muretseja meele teeb eriti nukraks, et kõnealuses kandis elab palju väikeste lastega peresid, kuid ka pensionäre, kellesse linn peaks iseäranis hoolitsevalt suhtuma.

„Mina olen vana inimene ja kui tahan minna garaaþide juurest bussi peale, siis seal see koht on täiesti lohus,” tõdes linlane. „Sealt ei saa kummikuta läbi, nii et pensionäridel ja lastel on siin täitsa võimatu liigelda.”

Vanadaami väitel oleks liigvee vastu kõige tõhusam rohi koorem killustikku: juba sellest piisaks, et käigurajad saaksid veest kõrgemale tõstetud.

Kohapeal olukorda kaenud Pärnu linnavalitsuse liiklusspetsialist Toomas Tammela on Kirsi tänava pensionärist elaniku ettepanekuga igati päri, küll tõi ta esile lihtsa lahenduse pahupoole.

„Vedada sinna teepervele jämedamat killustikku ja see korralikult kinni tallata oleks väljapääs,” sõnas linnaametnik. „Miinus on, et sedasi teeme nii endale kui neile inimestele jama: kaotame haljasala ära.”

Samal ajal ei näinud Tammela kujunenud situatsioonist muud arvestatavat pääseteed. Liiati, et mujal Pärnus suurema või väiksema hooga käivad kanaliseerimistööd Kirsi tänava kanti ei puuduta.

„Kõige korrektsem oleks kõnealust kohta tõsta või ehitada sinna välja kas terve torustik või sademeveekaevgi,” nentis liiklusspetsialist. „Kahjuks puudub kogu selles piirkonnas sademeveetorustik ja seda ei tule sinna niipea.”

Kunas ja kas üldse realiseerib linn mõtte vesist paika killustikuga tõsta, ei tihanud Tammela pakkuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles