Päästeamet saadab taas patrullid välja

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Rääma turbarabas sel suvel.
Põleng Rääma turbarabas sel suvel. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti metsades ja põldudel ­valitseb kuiva ja kuuma ilma tõttu endiselt suur tuleoht. Tõusnud tuulega võib väiksemgi põleng kiiresti levida suureks tulekahjuks, mida päästjad kustutavad päevi.

Selle ärahoidmiseks käivad päästjad sel nädalavahetusel avalikes lõkkekohtades ning populaarsetes puhke- ja ujumiskohtades, et veenduda tuleohutusnõuete ja suure tule­ohuga aja piirangute täitmises.

Patrullide eesmärk on anda tuleohutusalast nõu ja suunata inimesi ohutult käituma.

Enamiku tõsiste metsa- ja maastikupõlengute põhjustajaks on inimtegevus. Kuiva ilmaga võib raskete tagajärgedega tulekahju põhjustada ­autoaknast visatud suitsu­koni, lõkkeasemelt või sõidukist lennanud säde või kuum mootorgi.

Päästjad paluvad looduses lahtist tuld mitte kasutada ja olla kuumenevate seadmetega äärmiselt ettevaatlik.

Sel aastal on võrreldes mullusega oluliselt kasvanud metsa- ja maastikupõlengute arv juulis-augustis. Päästjad on selle aasta juuli algusest 9. augustini kustutanud 248 metsa- ja maastikutulekahju, mis ületab eelmise aasta ­põlengute arvu mitu korda. 2017. aasta 1. juulist 9. augustini kustutati 58 metsa- ja maastikupõlengut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles