Politseile teatati esimesest Weekendi piletipettusest

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei sai esimese teate Weekend Festivali piletipettuse kohta.
Politsei sai esimese teate Weekend Festivali piletipettuse kohta. Foto: Lääne prefektuur

Lääne prefektuurini jõudis eile õhtul esimene teade Weekend Festivali piletipettuse kohta, kui inimene maksis pileti eest 100 eurot, kuid käepaela sellega lunastada ei saanud.

Politsei- ja piirivalveameti andmetel pani petta saanud isik sotsiaalmeediavõrgustikku Facebook üles kuulutuse, mille peale võttis temaga ühendust välismaalasest kasutaja, kes pakkus talle 100 euro eest festivalipiletit.

Petturist piletimüüja oleks varmalt müünud mitu piletit, kuid ostja soovis kohe kindaks teha, kas ostetud pilet ikka kehtib. Piletit käepaela vastu vahetades tõdeski ostja, et sama piletiga on juba käepael lunastatud.

„Paraku ei ole eilne juhtum esimene ega ilmselt ka viimane kord, kui inimene sedasi mitteametlikust kanalist piletit ostes petta saab,” kommenteeris Pärnu politseijaoskonna juht Andres Sinimeri. “Selliste juhtumitega puutume kokku pea kõigi suuremate festivalide ajal ja Weekend pole erand,” sõnas ta. Sestap soovitab politseijuht soetada pileteid ainult ametlike kanaleid kaudu – vaid sel moel võib pettuse täielikult välistada.

Selleks et heausklik festivalikülastaja petta ei saaks, soovitab Sinimeri valvsust säilitada isegi pärast edukat festivalipileti ostmist, sest lihtsa teenimisvõimaluse otsijaid leidub sellistel üritustel omajagu.

„Eelmisel aastal puutusime festivali ajal kokku ka sellega, et inimestelt nõuti velotaksosõidu eest tagantjärele hirmsat hinda,” rääkis Pärnu politseijaoskonna juht. “Näiteks küsis velotaksojuht ühelt seltskonnalt üle 230 euro sõidu eest festivalialalt Strandi hotelli juurde, kuhu on vähem kui kaks kilomeetrit.”

Segaduste vältimiseks soovitab Sinimeri sõidu hinna juba enne selle algust kokku leppida. Samuti tuletas ta meelde, et kui taksojuhil pole ette näidata sõidumeerikut või võimalust ostutšekki printida, pole kliendil tegelikult kohustust maksta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles