Galerii: Johanna Mudist avas kunstnike majas näituse

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnagalerii kunstnike majas avati Johanna Mudisti maalide ja joonistuste näitus “Ootajad”, mis on ühel või teisel põhjusel jäänud varem teostamata.

”Need maalid on olnud ootel, tuksudes pidevalt kusagil kuklasagaras. Olen oodanud õiget aega, kohta, inspiratsiooni või tunnet. Mõnda maali olen proovinud teostada aastaid, mõnda kujundit olen maalinud mitu korda, kuid siiski jäänud rahulolematuks ja jätnud need ootama oma aega,“ rääkis Mudist.

Näitusel on maalidega dialoogis miniatuursed tikutopsi mõõtu joonistused. Need jutustavad koomiliselt inimese elu poeesiast ja traagikast, balansseerides argise ja fantaasia vahemail. Osa eksponeeritud joonistusi on võtnud edasiarendusena maalide kuju, osa mitte. Mõnest neist saab tulevikus maal, mõnest ei saa kunagi. Nad peavad edasi ootama.

Tööd räägivad aja tajumisest staatilises ja pinevas ootuses – pidevas abstraktses ootuses olemisest. Terve elu vältel oodatakse midagi suuremat või väiksemat: taksot, sõnumit, armastust või surma. Ootamine on seisund, kus olevik ja potentsiaalne tulevik saavad kokku.

Johanna Mudist (sünd 1991) elab ja töötab Tallinnas. Ta on lõpetanud Tartu kõrgema Kunstikooli maalingute (BA) 2014 ja Eesti kunstiakadeemia (MA) 2017 maaliosakonna. Ta on ennast erialaselt täiendanud Soomes ja Poolas. Aastast 2016 kuulub Eesti maalikunstnike liitu. Äsja avatu on tema esimene isikunäitus.

Näitus on avatud 9. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles