Halinga valla rahvas valis aasta isaks lasketreeneri

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe tütre isa ja vanaisa, Halinga valla aasta isa 2011 on spordiklubi Tervis lasketreener Alar Palk.
Kahe tütre isa ja vanaisa, Halinga valla aasta isa 2011 on spordiklubi Tervis lasketreener Alar Palk. Foto: Urmas Luik

Homme võtab Pärnu-Jaagupi rahvamajas isadepäeva kontserdil tunnustuskirja vastu laskesportlane ja treener Alar Palk, kes on valitud Halinga valla aasta isaks 2011. “See on üllatus, ei oleks osanud oodata,” ütles Halinga valla üheksas aasta isa eile telefontsi. Lisades, et kui inimesi sedasi tunnustatakse, on see meeldiv tähelepanu.

Igapäevast leiba teenib Alar Palk koduvallas Libatse külas tsehhijuhatajana puittaarat tootvas ettevõttes Boardoc Eesti OÜ (varem tuntud kui Lamiflex Eesti).

Palgi peres on kaks oma tee leidnud tütart, Kaire on sisearhitekt-disainer ja Merle õpib Tartu ülikoolis magistrantuuris bioloogiat. Vanaisa “pagunid” sai perepea endale peagi aastaseks saava tütrepoja sünniga.

Spordiklubi Tervis lasketreener on Alar Palk 1999. aastast, alustas kodukohas Libatses kaherajalise 50 meetri pikkuse lasketiiruga, hiljem harjutamistingimused avardusid. Tema treeningulastest on kuulunud Eesti koondvõistkonda ka tütar Merle ja mõlemad lapsed on tunnistatud laskurliidu parimaks noorlaskuriks. Sportliku pereisa on spordiringkonnad nimetanud Eesti laskurliidu ja Pärnumaa parimaks noortetreeneriks.

“Oma tööülesandeid täidab ta täpselt ja kohusetundlikult, treenerina on abivalmis ja sõbralik, olles nõudlik nii enda kui teiste suhtes,” märgib Pärnumaa spordiliit oma esildises Alar Palgi kohta. “Ta ei sunni kedagi asjatult taga, vaid soovib, et lapsed pühenduksid valitud spordialale, ja tahab, et andekad parimate tulemuste nimel rohkem tööd teeksid ja treeningutesse tõsisemalt suhtuksid.”

Halinga vald on valinud aasta isa järjepidevalt 2003. aastast. Statuudi järgi peab kandidaat olema kohalik, kelle peres kasvab või on suureks kasvanud vähemalt kaks last ja kes ametitöös, laste kasvatamisel ja koolitamisel on ka koduväline eeskuju.

Halinga valla aasta isa valis esitatud kandidaatide hulgast vallavalitsus koostöös Pärnu-Jaagupi gümnaasiumiga. Läinud aastal pälvis väärika tiitli Kaitseliidu Pärnumaa maleva tagalaülem Margo Sai.

Eestis tähistatakse meeste tähtsust laste kasvatamisel väärtustavat isadepäeva novembri teisel pühapäeval 1998. aastast. Muu maailm võttis isadepäeva üle Ameerika Ühendriikidest, kus seda tähistatakse 1910. aastast, kuid erinevalt meist juuni kolmandal pühapäeval riikliku pühana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles