Pärnu purjetajad võitsid üheksa medalit

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angeliina Maria Isabel Õunap (paremal) võitis lõppeval hooajal Zoom8-klassis MMil kulla ja tuli RS Feval Eesti meistriks, Andrias Sepp on Eesti parim Optimist-klassi roolimees.
Angeliina Maria Isabel Õunap (paremal) võitis lõppeval hooajal Zoom8-klassis MMil kulla ja tuli RS Feval Eesti meistriks, Andrias Sepp on Eesti parim Optimist-klassi roolimees. Foto: Pärnu jahtklubi

Mais Saaremaa merispordiseltsi regatiga alanud ja pühapäeval Tallinna nädala regatiga lõppenud svertpaadipurjetajate Eesti meistrivõistlustel teenisid Pärnu jahtklubi purjespordikooli õpilased kulda, hõbedat ja pronksi.

„Hooaja viimase võistluse Tallinna lahel muutis keeruliseks kapriisne ilm,“ rääkis Eesti jahtklubide liidu peasekretär Ott Kallas. „Reedel toimus võistlus päikesepaistes mõnusalt sooja maatuulega, laupäeval ei olnud merel tormiks kerkinud tuule tõttu üldse võimalik võistelda ja pühapäeval tuli taevast nii vihma kui rahet. Tuult oli puhanguti 12 meetrit sekundis ja lained kerkisid õhtupoolikuks suisa meetrikõrguseks. Vaatamata tujukale ilmale saime Eesti meistrivõistluste viimase regatiga edukalt hakkama ja võisime hooajale joone alla tõmmata.“

Kuni 16aastaste Optimist-klassis võitis viie etapi kokkuvõttes meistrikulla Pärnu poiss Andrias Sepp, järgnesid Tallinna kalevlased Tristan Šaraškin ja Mia Marin Lilienthal. Õrnema soo konkurentsis seilas Angeliina Maria Isabel Õunap Lilienthali järel teise koha vääriliselt ja kolmanda poodiumikoha hõivas Lisbeth Taggu. Alla 12aastaste tüdrukute arvestuses võitis meistritiitli Laura Marii Taggu, teiseks tuli Kertu Külaots Tallinna jahtklubist ja kolmas oli Sandra Sinivee Rein Ottosoni purjespordikoolist.

RS Feva kahepaadil panid oma paremuse veenva ülekaaluga maksma Õunap ja Lisbeth Taggu, hõbeda said pealinna neiud Katariina Roihu - Johanna Triinu Kazjava ja pronksi pälvisid Tallinna noormehed Risten Reintam - Oskar Altrov.

Laser Radial klassis pidi pärnakas Keith Luur tunnistama Anna Pohlaku (Tallinna JK) nappi paremust ja kolmandaks tuli Evo Annus (Rein Ottossoni purjespordikool). Laser 4,7 klassi meistritiitli viis Daniel Rüütel Saaremaale, hõbedale purjetas tallinlane Sten-Markus Andresson ja pronks kuulus Hendrik Holtsmannile Pärnu jahtklubist. Neidude arvestuses teenis pealinna piigade Liis Annuse ja Elisa Tamme järel pronksmedali pärnulanna Johanna Taggu.

Katamaraanide F18-klassis hõivasid poodiumi kõrgeima astme Haapsalu purjetajad Uku Kuusk - Aivar Soo. Hõbemedali vääriliselt seilasid pärnakad Mihkel Kosk - Markko-Rollin Põdra ja pronksile tulid tallinlased Andres Laul - Ain Roosma.

„Lõppev hooaeg näitas, et noortega tehtud töö on vilja kandnud,“ rääkis Pärnu purjespordikooli treener Tõnis Vare. „Juba aastaid on nii meie tüdrukud kui poisid mitmes paadiklassis Eesti edetabeli tipus püsinud. Vahva on, et esinumbritele kasvab peale järgmine põlvkond meistreid.“

Pärnu jahtklubi noorpurjetavad lõpetavad võistlushooaja sel nädalavahetusel Kaunase sügisregatil. Avamerejahtide meeskonnad jahivad samal ajal kodulahel Seeklihuntide regati auhindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles