Päästjad avastasid eelmises Tori vallamajas tuleohutusnõuete rikkumisi

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Esmapilgul väikese nõude rikkumise tõttu oli tulekahjusignalisatsiooni süsteemis (ATS) pool aastat puudus: Lääne päästekeskus tegi Tori vallale ettekirjutuse, et teenuskeskus tehtaks ohutuks.

Rikkumised avastati 18. septembril paikvaatluse käigus, mil tuvastati, et teenuskeskuses esineb mitu tuleohutusnõuete rikkumist. Näiteks polnud määratud automaatse tulekahjusignalisatsiooni süsteemi eest vastutavat inimest, kes muu hulgas kontrolliks süsteemi korrasolekut. Päästeamet avastas, et esmapilgul väikese rikkumise pärast oli veel septembris kõrvaldamata puudus, mille hooldusfirma avastas juba aprillis.

Veel märkasid kontrollijad, et mitmes ruumis olid puudu ATSi andurid ja nõutud hulk tulekustuteid. Samuti polnud tuleohutusülevaatusel esitada dokumente, millega oleks kajastatud ventilatsioonisüsteemi hooldust. Regulaarne kontroll ja hoolduse käigus tehtud tõmbesüsteemi puhastus tagab tõmbesüsteemi tuleohutuse, kuid õhulõõridesse kogunenud tolm ja saasteained kujutavad endast väga suurt ohtu tulekahju korral.

Samuti oli üks varuväljapääse lukustatud, ettekirjutuse kohaselt peab tagama selle ukse avatavuse ka võtmeta.

Kui Tori vald päästeameti ettekirjutusi õigeks ajaks ei täida, tuleb omavalitsusel tasuda sadu kuni tuhandeid eurosid sunniraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles