Video ja galerii: akordionistid esitlesid pille ja jagasid mälestusi

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kogunes Pärnu Tervise ravispaahotelli sadakond akordioni- ja lõõtsamängijat 36. rahvusvahelisele akordionimuusika festivalile. Neljapäeval alanud kolmepäevane üritus kulmineerub täna õhtul pillimängijate 51. kokkutuleku ja paraadiga. 

Päeval toimus Tervise klubis pillilaat, kuhu olid välja pandud nii lõõtsad kui akordionid. Samuti jagati mälestusi: muusikutel olid kaasa võetud fotoalbumid, mille abil meenutati humoorikaid seiku ja vanu aegu. Värvilised lõõtsad ja uhked kohvrid olid uudistamiseks ja proovimiseks ritta laotud, et esitleda huvilistele pillide ilu ja erilisust. Mitu akordioni oli müüa. 

Eile võtsid konkursil mõõtu 64 noort akordionisti Eestist, Lätist ja Leedust. Noorim osaleja oli seitsme-, vanim aga 19aastane. "Kui solistide kategoorias võidutsesid Läti ja Leedu mängijad, siis ansamblimängu peavõit jäi koju. See on suur asi," rääkis festivali üks korraldajaid Õnnela Teearu. "Aeg näitab, kuhu need noored mängijad jõuavad."

Täna pärastlõunaks oli end kokkutulekule registreerinud 92 mängijat, kuid nende arv kasvab. Kell 17 algab lõõtsamängijate ja kell 19 akordionistide paraad. Õhtu lõpetab akordionimängijate ühisorkester, keda juhatab pärnakas Raido Koppel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles