Pärnumaa aasta parim naiskodukaitsja hoiab au sees vanaonu pärandit

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krislin Kuuseoks.
Krislin Kuuseoks. Foto: Lilli Tölp

Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna nominent 2018. aasta naiskodukaitsja valmistel on Krislin Kuuseoks.

„Minule tuli see täieliku üllatusena,“ ütles Krislin Kuuseoks, kes Naiskodukaitses tegev olnud viis aastat. „Olen pigem tegelnud Kaitseliidu suunaga, läbinud sõduri baaskursuse parameediku ja nooremallohvitseride kursuse – sinna see põhiaur sellel aastal läkski. Vabatahtlikke tunde tuleb ligemale 900, aga need on valdavalt olnud sõjalisel suunal.“

Kuuseoks tegutseb Kaitseliidu rannakaitserühmas ja omandatud teadmisi-oskusi kasutab ta militaarvõistlustel ennast proovile pannes. Ta on osa võtnud Naiskodukaitse koormusmatkadest, Vändra sprindist, Sookollist, Sõrve retkest, Scoutsrännakutest ja muudestki füüsiliselt raksetest katsumustest.

Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna esinaine Karmen Vesselov märkis, et Krislin Kuuseoks on äärmiselt kohusetundlik, peab kinni lubadusest ega jaga neid kergekäeliselt. Katseliidus saadavat väljaõpet võtab ta ülima põhjalikkusega, tehes sageli rohkem, kui temalt oodatakse.

Kuuseoks on olnud Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna Ülejõe jaoskonna taastajaliige ja ringkonna delegaat.

„Kuna Eesti on niivõrd väike riik, siis mina pooldan, et ajateenistus vähemalt sõduri baaskursuse tasemel oleks naistele kohustuslik, mitte täies mahus, aga mingil määral siiski,“ arvas Kuuseoks. „Kaitseliiduga seob mind see, et minu vanaonu oli Kaitseliidu vanematekogus sõjaeelse Eesti Vabariigi ajal. Oma  riigi väärtustamine on meie perekonnas olnud alati au sees, nii et mina tegin loomuliku sammu, astudes Naiskodukaitsesse.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles