Noored maadlejad noppisid medaleid nii Eestis kui välismaal

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leola medalistid.
Leola medalistid. Foto: Kelli Seiton

Lõppenud nädalavahetusel võistlesid Pärnumaa noored maadlejad nii Eestis kui välismaal väga edukalt.

Leo maadlusklubi noored käisid Soomes ja Norras. Põhjanaabrite juures toimus suur vaba- ja naistemaadluse mõõduvõtt Helsinki Open, kus Rasmus Tõnismäe (–38 kg) tuli 16 võistleja seas viiendaks ja Andreas Välja (–56 kg) seitsme osavõtja hulgas neljandaks.

Andreas Välja ja Rasmus Tõnismäe.
Andreas Välja ja Rasmus Tõnismäe. Foto: Maadlusklubi Leo

Norras Kreeka-Rooma ja naistemaadluse turniiril Kolbotn Cup saavutas Raimond Uibo 12 sportlase seas auväärt teise koha. Uibo maadles õpilaste vanuseklassis kuni 62kiloste kaalukategoorias.

Raimond Uibo poodiumi teisel astmel.
Raimond Uibo poodiumi teisel astmel. Foto: Maadlusklubi Leo

Nädal varem käis Leo esindaja Tiia-Triin Tomson Peterburis olümpiavõitja Natalja Vorobjova auhinnavõistlustel naistemaadluses. Seal sai ta kuni 65kiloste seas pronksmedali.

Tiia-Triin Tomson (vasakul)
Tiia-Triin Tomson (vasakul) Foto: Maadlusliit

Lihula Leola raskejõustikuklubi noored maadlesid Martna kaarhallis Läänemaa lahtistel meistrivõistlustel, kus saavutasid koguni 14 medalikohta.

Treener Janar Sõbra sõnutsi oli tegemist hea laste ja algajate võistlusega, kus võitsid siiski kogenud noormaadlejad. “Meie lapsed olid väga tublid. Suuremate puhul soovisin, et nad prooviksid teistsugust maadlust, kui nad on harjunud: kui tavaliselt maadleja hiilib, siis soovisin, et ta ründaks või kui võisteldes teeb rohkem tõukeid, siis et seekord tõmbaks. Päris plaanipäraselt see ei läinud, kuid eks see olegi harjutamise asi. Trennis arutame kõik uuesti läbi ja proovime teinekord jälle,” jutustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles