Peetson ja Kirss tegid vutikoondises võiduka debüüdi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis: Robert Kirss (number 18) ja Rasmus Peetson (16).
Eesti jalgpallikoondis: Robert Kirss (number 18) ja Rasmus Peetson (16). Foto: jalgpall.ee

Eesti jalgpallikoondis mängis täna Kataris aasta esimesel maavõistlusel: Dohas palliti Soome koondisega. Koondisel õnnestus alustada aastat võidukalt, kui põhjanaabrid alistati 2:1. Esimese mängu said rahvuskoondise eest kirja pärnakad Rasmus Peetson ja Robert Kirss.

Avapoolaega alustas teravamalt Soome, kuid hoopis Eesti nõelas esimesena. 35. minutil teenis Henri Anier ligikaudu 25 meetri pealt karistuslöögi ja täna kaptenipaela kandnud Gert Kams suutis tekkinud võimaluse fantastiliselt ära kasutada, kui tema täpne löök mängis üle Walter Viitala ja maandus väravavõrgus. Nii avapoolaja lõpus kui ka teise alguses näitas oskusi Sergei Lepmets ja Eesti värav püsis puutumatuna.

49. minutil tekkis Eestil suurepärane šanss, kuid Viitala tegi väga hea tõrje, kui teiseks poolajaks platsile tulnud Mark Oliver Roosnupp lõi tugeva löögi värava suunas. Tagasi põrkunud palli lõi väravasse Kirss, aga kahjuks oli abikohtunik fikseerinud suluseisu.

Eesti läks 62. minutil matši juhtima 2:0, kui realiseeriti väga hea meeskondlik rünnak. Rolli mängisid kõik kolm mängijat, kelle peatreener Martin Reim teiseks poolajaks väljakule saatis. Artjom Dmitrijev võitis palli, Markus Poom leidis suurepärase sööduga Roosnupu, kes otsustas löömise asemel anda söödu Anierile, kes suunas palli väravasse.

81. minutil lõi Soome ühe tagasi, kui paremalt äärelt tulnud terava söödu vormistas väravaks Rasmus Karjalainen.

Kuuest debütandist tegi oma esimese mängu A-koondises viis mängijat. Tänasesse algkoosseisu kuulusid Kirss, Henrik Pürg ja Peetson, teiseks poolajaks sekkus mängu noor poolkaitsja Poom ja 74. minutil pääses platsile Tristan Koskor. Kirss müttas Kataris 60 ja Peetson 45 minutit.

Koondiselaager Kataris jätkub ja teisipäeval ootab meeskonda ees mäng Islandiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles