Noored said Päikeseraadiosse oma saate

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Paju ja Karl Verlin Päikeseraadios saadet tegemas.
Karl Paju ja Karl Verlin Päikeseraadios saadet tegemas. Foto: Erakogu

Kaks korda kuus teisipäevaõhtuti saab raadiosagedusel 92,7 MHz kuulda noorte hääli, kui Pärnu kohaliku raadio, Päikeseraadio stuudio võtavad üle kooliõpilased. „Väikeseraadio” saate juhid on Karl Paju, Karl Verlin, Carolina Tagobert ja Mareli Reinhold.

Raadiosaade sai alguse Hansagümnaasiumi õpilase Karl Paju kaudu, kellele Päikeseraadio tegi pakkumise midagi noortele välja mõelda. Pärast kolme koosolekut oligi saanud küpseks „Väikeseraadio” saate idee.

„Saate ideeks on põhikooli- ja gümnaasiumiastme õpilaste informeerimine, tutvustades neile huvitavaid isikuid ja jagades seeläbi külaliste erialaseid teadmisi kõigiga,” rääkis Karl Verlin. Olnud saadetes on teemade ja probleemidena käsitletud näiteks sportimisvõimalusi Pärnus, narkootikumide levikut noorte seas ja tervislikku toitumist.

Raadiotegemise juures on Verlini sõnul kõige raskem oma sõnavara kontrollida, sest eetrikõne peab olema viisakas ja arusaadav. „Kui ma puldis istun, peab jälgima lugude valikut, need peavad sobima kõigile, mitte ainult kindlale sihtrühmale,” lisas ta.

Eetris on „Väikeneraadio” üle nädala teisipäeviti kella kuuest seitsmeni. Kordussaadet saab kuulata pühapäeviti kella kahest või järelkuulamisena Päikeseraadio kodulehel paikeseraadio.ee. Kuulajate kaasamiseks on loodud Facebooki lehekülg, kus kõik noored saavad oma arvamust avaldada ja saatetegijatele muusikavaliku või külalistega seonduvaid ettepanekuid teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles