Juhtkiri: Pimeduse võit valguse üle

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Praegu on Eestis kõige pimedam aeg, sest päevad on niigi aasta lühimad, taevas pilves ja et lumi pole maha sadanud ega pruugigi seda käesoleval aastal teha, tuleb pimedat aega kannatada veel pikalt.

Parasvöötmes pole tumedates toonides hilissügis midagi enneolematut, kuigi paar viimast detsembrit on rõõmustanud ja kurvastanud ülisuure lumehulgaga. Praegu, arvestades Pärnu jätkuvat kokkuhoiupoliitikat, on linnatänavail pimedam kui eales varem.

Usutavasti püüdis linnavalitsus jääda enam-vähem mõistuse piiresse, kui tänavavalgustust teatud määral vähendas, aga varasemast tublisti pimedamaks on Pärnu tänavad muutunud küll. Ei anna ju detsembrit augusti või septembriga võrrelda.

Paraku toovad pimedad tänavad ja hämarad alleed kaasa kuritegevuse kasvu, ja jutt ei käi ainult kaugelt pärast südaööd juhtumitest. Avalikke vargusi ja kotijookse on viimase paari nädala jooksul toime pandud lausa Pärnu kesklinnas ja sellelgi ajal, kui tänavail veel inimesi liigub.

Kui vanematelt daamidelt enne kella 21 suisa südalinnas käekott jõuga hiivatakse, on lood ikka päris pahasti. Kotijookse on politseis registreeritud suur hulk, kuid arvata võib, et osa varguskatseid on kirja panemata.

Politsei südamlikku suunist sihtpunkti jõudmiseks kõige turvalisem ja hästi valgustatud teekond valida on praegu Pärnus üpris võimatu täita parimagi tahtmise korral.

Jätkuvalt pimedusse mattunud Pärnus järjest kaduva turvalisuse ja turvatunde taastamiseks ei paista olevat muud võimalust kui ennistada kriisieelne valgustus, sest kui valgeid jõule ei tule, muutub isegi kesklinnas liikumine julgustükiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles