Lapsevanem ja saatja Siiri Rae: Pidu tõi lapsed nutitelefonist välja

Laura Vadam
, reporter
Copy

„Telefon ununes lastel peol ära. Nägin esimest korda elus, kuidas minu tütar, kes kogu aeg on telefonis, sellest loobus ja minu kotti pani,“ rääkis Pärnu Raeküla kooli poistekoori saatja ema Siiri Rae. „Pidu tõi nad netist välja.“ Ema rõõmustas, nähes noori võõrastega jutustamas ja sõprust sobitamas. „Muidu on nad ju Facebooki Messengeris ja neil puudub päris kontakt,“ selgitas ta. „Nad said aga reaalselt sõpru. Emana oli seda kihvt vaadata.“

Kuigi lapsed kirjeldavad oma peoemotsioone tavaliselt napisõnaliselt, valdas Raeküla ja Vanalinna kooli noori tantsijaid suur kurbus. Nii suur, et tantsupeo viimane etendus lõppes pisarates. „Tüdrukud olid emotsionaalsed ka rongkäigus,“ tõdes ema. Just nii leiti uued sõbrad: nutitelefonid pandi käest. Ühel päeval jäeti lausa koolimajja. Ja sellest ei tekkinud mitte mingisugust draamat. 

Kohtusime Raeküla kooli poistekoori noormeestega 15 minutit enne lavale minekut. Nad paistavad juba kaugelt silma, kandes neoonrohelisi pluuse. Ja nad tõepoolest ei näpi telefone. Selgub, et laulupeol pakutakse niivõrd huvitavaid ajaveetmisviise, et poisidki leidsid tegevust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles