Nädalavahetusel näeb rannas harukordset vaatepilti: hobused liival!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Üritusel näeb hobuseid Eestist ja lähiriikidest.
Üritusel näeb hobuseid Eestist ja lähiriikidest. Foto: Kristhel Vaht

Reedest pühapäevani toimub Pärnu rannas esimest korda rahvusvaheline ratsaspordivõistlus “Classic Pärnu 2019”, kus takistussõidust võtavad osa Eesti parimad ratsanikud ja osalejad lähiriikidest kokku 250 suksuga.

Selle suve Eesti suurimal ratsavõistlusel löövad kaasa tänavused Eesti meistrivõistluse takistussõidu võitjad ja koondise liikmed. “Võistlusele ootame kindlasti Eesti praegusi parimaid takistussõitjaid Kullo Kenderit, Paul Argust ja Urmas Raagi. Samuti tulevad U25 vanuseklassi parimad noored ratsanikud ja ligikaudu 30 välisvõistlejat Soomest, Lätist ja Leedust,” loetles ürituse üks peakorraldajaid Siim Nõmmoja.

Nõmmoja sõnutsi tunneb ratsaringkond mõõduvõtu vastu väga suurt huvi ja osaleda soovijaid on rohkem, kui mahub. “Registreerus üle 180 ratsaniku ja 250 hobust. Kahjuks päris kõiki me vastu võtta ei suuda, kuna hobuste majutamiseks ettenähtud boksikohtade arv on piiratud,” rääkis korraldaja, kelle kinnitusel saavad kõik 250 hobust siiski võistelda, lihtsalt kõigile ei jätku majutuskohti.

Mastaapne ratsavõistlus pakub mitmekülgset programmi publikulegi, kuid toob ranna rajoonis nädalavahetusel kaasa liiklusmuudatusi. “Pealtvaatajad saavad kõhu täis, sest Supeluse tänava merepoolses otsas on avatud Classic Pärnu toidutänav – see ala on avatud vaid jalakäijatele. Tutvuda saab ratsavarustuse, meie partnerite toodete ja teenustega Expo alal kuursaali ees,” lisas ürituse teine organiseerija Agris Juhkov.

Võistlus algab reedel kell 13, kui mõõtu asuvad võtma lapsed ja ponid ning näeb soojendussõite. Expo ala ja toidutänav avatakse laupäeval ning neid saab külastada pühapäeva õhtuni ehk võistluste lõpuni.

Finaal ehk Mandatum Life Grand Prix 140 sentimeetri tasemel toimub pühapäeval kella 14 paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles