Massiline nakatumine Lihulas hoiab haigusjuhtude arvu kõrgel

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Ööpäeva jooksul ei tuvastatud Pärnumaal uusi nakatunuid.
Ööpäeva jooksul ei tuvastatud Pärnumaal uusi nakatunuid. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Ehkki viimase nädala jooksul on Pärnumaal testimise tulemusena avastatud vaid mõni uude koroonaviirusesse nakatunu, on haigusjuhtude arv maakonnas 14 päevaga mõõdukalt kasvanud.

Terviseameti Lääne regiooni osakonnajuhataja Kadri Juhkami sõnutsi on Pärnumaal praegu 16 haiget, kellest 11 nakatusid eelmise kuu teisest poolest Lihula Südamekodus. Kaks haiget on tuvastatud Pärnu haigla töötajate hulgas, üks nakatunu tuli Soomest ja hiljem näitas test haigestumist tema pereliikmelgi, üks nakatunu avastati juhuslikult Tartu ülikooli uuringu käigus testides.

Kui Lihula hooldekodu naistemajas nakatunutel möödub haigestumisest kaks nädalat ja nad terveks tunnistatakse, tõotab aktiivsete haigusjuhtude arv Pärnumaal märgatavalt langeda. Osa Lihula Südamekodust haiglatesse viidud kliente ongi juba hooldekodusse tagasi pääsenud.

Pärnu maakonnas on tehtud 5620 testi ja nakatunuid tuvastatud 144 ehk positiivseid tulemusi on 2,56 protsenti.

Eestis on tehtud üle 87 000 esmase testi, nendest 1890 ehk 2,2 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Esimene SARS-CoV-2 test tehti Eestis 5. veebruaril, seni on testitud 6,6 protsenti Eesti elanikest. Rohkem on COVID-positiivseid elanikke olnud Saaremaal (12,5 protsenti), Võrumaal (3,3 protsenti) ja Pärnumaal.

COVID-19 haigusest on tervenenud 1663 inimest. Neist 1288 inimese haiguslugu on lõpetatud (77,5 protsenti), 375 puhul (22,5 protsenti) on positiivsest testist möödunud üle 28 päeva, nad pole haiglaravil ja ootavad tervenemise kinnitamist.

Terviseameti teatel on testitud ligemale seitse protsenti elanikest. Viimase 14 päevaga on haigestumine Eestis enamjaolt vähenenud, vaid Harju-, Ida-Viru- ja Pärnumaal mõõdukalt kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles