Kohalikud rallimehed ajavad kokku 50 000eurost eelarvet, et osaleda MM-etapil

Märt Pilme
, reporter
Copy
Egon Kaur usub, et vajalik summa saadakse kokku ja ühes Silver Simmiga näeb neid Rally Estonia stardis.
Egon Kaur usub, et vajalik summa saadakse kokku ja ühes Silver Simmiga näeb neid Rally Estonia stardis. Foto: Kristjan Teedema

Pärnumaa edukaimad rallisõitjad Egon Kaur ja Silver Simm plaanivad R5 autol kihutada järgmisel autoralli MM-etapil ehk septembrikuisel Rally Estonial.

Kaur avaldas, et MM-rallil osalemise kulud jäävad 50 000 euro kanti. Ehkki eelarvet on üritatud kokku panna vaid nädal aega, on 32aastase roolikeeraja arvates nende väljavaated head, et saada raha kokku ja minna Eestile ajaloolisel rallil starti.

“Praegu on keeruline öelda, kui palju meil sellest koos on, kuna läbirääkimised paljude sponsoritega alles käivad. Aga usun, et oleme poolel teel,” märkis Kaur, lisades, et rallini on veel aega.

Lõviosa eelarvest moodustab võistlusauto rent. Ford Fiesta Protoga, millega kihutatakse Eesti meistrivõistlustel, ei saa MM-rallil osaleda. “Muidu sõitnuks enda masinaga, aga kuna enda ehitatud homologeerimata (homologeerimine on protsess, mille käigus FIA kontrollib, et auto vastaks MMi tehnilisele tingimustele, M. P.) autoga ei saa MMil osaleda, peame võistlusauto ehk R5 masina rentima,” ütles ralliäss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles