Põhja-Pärnumaal juhtus lastega mootorsaaniõnnetus

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Mootorsaan
Mootorsaan Foto: Virumaa Teataja

Täna päeval sai Põhja-Pärnumaa vallas mootorsaanisõidul juhtunud õnnetuses viga mitu last, kellest üks on haiglas raske peavigastusega.

Õnnetuspaigal olnud patrullpolitseinik Robertas Požela ütles, et esmastel andmetel lubas vanaisa viis lapselast mootorsaaniga põllule lõbusõidule. 

„Lapsed olid mõnda aega juba sõitnud, kui korraga hakkas saan nende jutu järgi kiirust koguma. Pidurdamiseni enam ei jõutud ja saan paiskus õhulennul põllult üle sõidutee teisele poole kraavi, kus rullus üle külje,” rääkis politseinik.

Saaniga sõitnud lastel oli vanust seitse kuni 14 aastat. Neist üks, seitsmene poiss, sai raske peavigastuse ja toimetati haiglasse. Samuti viidi haiglasse 14aastane tüdruk. Ülejäänud lapsed pääsesid vigastustea, kuid nad viidi siiski tervisekontrolliks haiglasse. Lapsed ei kandnud saanisõidul kiivrit.

„Ma ei soovi kellelegi sellist tunnet, mis on praegu šokis vanaisal selle raske õnnetuse pärast. Tahe lastele teistmoodi elamust pakkuda on mõistetav, kuid turvalisus, eriti laste puhul, peab igal viimasel kui sammul olema läbi mõeldud,” märkis Požela.

„Ülerahvastatud mootorsaan ja kaitsevarustuseta kogenematud lapsed seda juhtimas on vaatepilt, mida nähes keegi ei tohiks jääda ükskõikseks. Nüüd, mil nii raske õnnetus on aga juba juhtunud, jääb üle südamest soovida lastele kiiret paranemist,“ lisas politseinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles