Sadama korvpallimeeskond oli liiga viimase vastu play-off’i avamängus püsti hädas

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu peatreener Heiko Rannula pidi korduvalt kurja häält tegema. 
Pärnu peatreener Heiko Rannula pidi korduvalt kurja häält tegema. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Sadama korvpallimeeskond alustas Eesti meistrivõistluste veerandfinaalseeriat rabedalt, kui alistas Tallinna Kalevi / TLÜ koduväljakul 88:76.

Kui Pärnu lõpetas põhiturniiri Kalev/Cramo järel teisena, kogudes 25 võitu ja üheksa kaotust, siis väikse Kalevi hooaeg on kulgenud vaevaliselt: neli võitu ja 27 kaotust andsid kindla viimase ehk seitsmenda koha.

Heiko Rannula saatis lahtihüppeks platsile Edon Maxhuni, Märt Rosenthali, Mihkel Kirvese, Kristjan Kanguri ja Linards Jaunzemsi. Valdo Lips pani vastu oma poja Karl-Johan Lipsu, Mario Paiste, Ivo Van Tamme ning leegionärid Antonio Williamsi ja Jeremy McLaughlini.

Sadam ei saanud matši alguses kuidagi oma mängu käima ja avaveerand kaotati 18:21. Võimsama eesliiniga pärnakad pressisid selgelt korvi alla (visked 7/18) ja proovisid vaid kolme kaugviset, millest ükski ei tabanud. 

Teisel perioodil jätkus tasavägine heitlus. Pärnu kogus poolajapausiks küll uskumatuna näivad 15 ründelauda ja 21 vabaviset, kuid tabloo näitas punktilist kaotusseisu (42:43). Kodumeeskonna viskeprotsent oli vaid 30.

Kas olid Pärnu tiimil konspektid sassis või painas nõnda suur võidukohustus, algas teinegi poolaeg suvepealinlastele nigelalt: põhiturniiri viimane spurtis kiirelt 7:2 ja Rannula võttis aja maha. Enne otsustavat veerandaega juhtis Kalev kolmega (62:59).

Viimase perioodi alguses pani Pärnu selgelt kaitses juurde ja vahetusest sekkus suurepäraselt 18aastane Hugo Toom, kelle korvide toel spurtisid pärnakad 15:4. Sadam haaras kaheksapunktise edumaa, mida suutis hoida. Kalevil sai lõpuks kütus otsa ja ta kaotas otsustava veerandi 14:29.

Veerandfinaalid mängitakse kahe võiduni. Seeria teine matš toimub neljapäeval pealinnas.

Sadama resultatiivseimad olid 15 silmaga Valge ja Jaunzems. Maxhuni lisas 13, Kirves 12, Kangur 11 ja Toom kümme punkti. Kalevile tõid 21 silma nii Paiste kui Williams.

STATISTIKA

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles