Otsitakse parimat talutoitu (1)

PP
Copy
Kerli Atsi sõnutsi annab konkurss ülevaate, kui heal järjel on Eestis toidutootmine.  
Kerli Atsi sõnutsi annab konkurss ülevaate, kui heal järjel on Eestis toidutootmine.  Foto: Talupidajate Keskliit

Talupidajate keskliidu tegevjuht Kerli Ats kutsub väiketootjaid osalema parima talutoidu konkursil. Mullu pani võistluse kinni Soomaal asuv Piesta Kuusikaru talu. 

“See on talunikele väga hea võimalus tutvustada oma tooteid laiemale publikule,” ütles Ats ja lisas, et konkursi abiga saadakse ülevaade, kui hästi osatakse Eestis toitu toota.

Korraldajad tõid esile, et sel võistlusel osalenud tublimad konkureerisid pärast ka Eesti parima toiduaine valimisel. “On äärmiselt tore, kui meie tublid kodumaised tootjad saavad neile väärilist tunnustust,” sõnas talutoidu võistluse žürii esimees toidutehnoloog Rain Kuldjärv. Ekspert lubas osalejaile ka asjalikku tagasisidet anda. 

Mullu parimaks talutoiduks tunnistatud Piesta mustasõstrajook on Kuusikaru talu perenaise Külli Elleri jutu järgi nüüdseks läbi müüdud ja oma osa selles edus mängis saadud tunnustus. “Konkursi kaudu on kindlasti võimalik väärilist tähelepanu saada,” märkis Eller. 

Parimaks talutoiduks valiti 2021. aastal Piesta MUST.

Talupidajate keskliit

Eller julgustas talunikke võistlusel osalema toodetega, mis seni pole laiema avalikkuseni jõudnud. Need on põnevad, üllatavad. 

Parim talutoit selgub üheksas kategoorias. Kolmandat aastat järjest valitakse ka parim piirkonna toode. Žürii koguneb ja hindamine toimub juuli lõpus Tallinnas. 15 inimesest koosnev hindajate kogu pöörab tähelepanu nii maitsele, pakendile, äriplaanile, tootearendusele kui turundusideedele. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles