Linn plaanib suvel öörahu lühendada

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Lepp.
Anneli Lepp. Foto: PP

Anneli Lepp, Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonna arenguteenistuse juhataja.

Mitu Pärnu kesklinna ettevõtjat eesotsas Hommiku tänava kohvikutega on tulnud taaskord välja sooviga lühendada kesksuvel öörahu aega, mis võimaldab südalinna lõbustusasutustel hoida kauem lahti terrasse ja korraldada seal üritusi. Enne kui otsus vastu võetakse, on Anneli Lepp valmis ära kuulama linnakodanike arvamused.

Kas öörahu lühendataks kogu linnas või ainult meelelahutuskeskustes?

Tahame pikendada väliürituste kestust ja lühendada öörahu suvistel nädalavahetustel 23. juunist 11. augustini, see on jaanipäevast kuni festivali “Augustiunetus” lõpuni. See on kaheksa nädalavahetust ehk vaid 16 ööd. Kui praegu on suveperioodil öörahu 24–6, siis sel suvel soovime öörahu kehtestada reedeti ja laupäeviti 2–6.

See küsimus on olnud üleval mitu aastat ja eriti teravaks läks eelmisel aastal, kui oli näha, mis toimus Rüütli tänaval ja kui hästi seal sündmuste korraldus toimis.

Öörahu ei lühendata kogu linnas, vaid linnavalitsus plaanib määrata oma otsusega tsoonid, kus suvel on võimalik üritusi pikemalt korraldada. Tsoonid võiksid olla näiteks Rüütli tänava piirkonnas umbes Hommiku tänavast Vallikääru või jahtklubini ja ranna piirkonnas rannahoonest kuni promenaadi lõpuni nii, et alasse jääksid nii sealsed välikohvikud kui surfiklubid.

Kui öörahu pikendatakse, kes siis piirkonnas heakorra eest vastutab?

Kui tuleme vastu ettevõtjate ja ürituste külastajate soovidele, tuleb täpsete koostöölepetega fikseerida, et heakorra ja turvalisuse eest vastutavad konkreetses piirkonnas sündmuse korraldajad.

Ranna surfiklubides ja kohvikutes toimus eelmisel aastal palju meelelahutussündmusi, kus osales palju rahvast. Kõigil oli väga hea meel, et rannas elu käis. Teisalt tuli tagasisidet, et rannas ei olnud heakord tagatud. Ettevõtjad võimaldavad inimestel end hästi tunda, kuid ei ole küllaldaselt panustanud peojärgsesse koristusse, mida peaks korraldama paremini. Soovime selles suhtes ettevõtjatega kindlasti läbi rääkida.

Tean, et Rüütli ja Hommiku tänava ristumiskoha ettevõtted on valmis koostööks. Nad võiksid võtta näiteks selleks ajaks ühise turvamehe, kes jälgib väljas toimuvat.

Millest öörahu lühendamine sõltub?

Soovime algatada avaliku diskussiooni, kas linlased on öörahu lühendamisega nõus. Selleks ootame arvamusi e-postiaadressil anneli.lepp@lv.parnu.ee või telefonil 444 8361 aprilli keskpaigani, pärast seda peab linnavalitsus oma seisukoha kujundama.

Mida öörahu lühendamine peale ettevõtjate huvi veel annaks?

Öörahu lühendamine on kogu linna huvides. See tuleb välja kõikvõimalikest uuringutest. Neist selgub, et inimesed tulevad Pärnusse ennekõike puhkama. Vestlusest ettevõtjatega selgus, et külastajad hakkavad suvel alles südaöö paiku linnas liikuma ja tihtipeale on selleks ajaks kontserdid juba läbi.

Peale selle tekkis mullu Rüütli tänaval olukord, kus mitu kohvikut tõi korraga oma artistid välja ja need hakkasid teineteist segama. Kui ürituste korraldamise aeg oleks pikem, oleks kohvikutelgi võimalik omavahel kokku leppida, et ühes kohas esineb artist ühel kellaajal ja kõrval asuvas meelelahutuskohas siis hiljem.

Pärnu on elamus- ja heaolukuurort, kuhu inimesed tulevad puhkama ja lõõgastuma. Hea meelelahutus on kuurordi osa. Nii on see mujal maailmaski. Meie suvi on lühike ja ettevõtjatel on võimalik tulu teenida peamiselt vaid juulis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles