Juhtkiri: Lühendatud ööst linnas nii- ja naapidi

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Postimees tervitab Pärnu linnavalitsuse soovi kuulata ära linlaste arvamused suvise öörahu lühendamise teemal. Toitlustust ja meelelahutust pakkuvad ettevõtted, mis suvel laienevad väliterrasside võrra, on juba mitu aastat kallutanud linnavõimu otsustama, kas ei oleks võimalik suvisel tipphooajal pikendada lahtiolekuaega lühema öörahu arvelt.

Linnavalitsuse ettepanek pikendada väliürituste kestust ja lühendada öörahu suvistel nädalavahetustel 23. juunist 11. augustini on mõistlik, sest puudutab kõige aktiivsemat perepuhkuste aega jaanipäevast kuni põhjanaabrite suvise koolivaheaja lõpuni. Teame ju niigi, et kui Soomes algab kooliaasta, hõrenevad suvevõõraste read Pärnus tublisti.

Kindlasti pälvib suviste nädalavahetuste öörahu kahetunnine vähendamine omajagu vastuseisu. Pärnu Postimees teab, et hulga kaaslinlaste arvates olgu kesklinn suvelgi kella 23ks välja surnud. Nende vastupunnimise peaks siiski saama hõlpsasti murda, sest suvekülaliste küsitlused on selgesti näidanud, et Pärnusse tullakse otsima suvemelu ja aktiivselt aega veetma.

Omaette küsimused, mis vajavad selgeid kokkuleppeid, on turvalisus kesklinnas ja ranna piirkonnas ning üritustejärgne koristamine. Lubamatu on olukord, kus varahommikust kesklinna tulijat ”tervitajad” kuivanud kuseojad majaseinte ääres, katkised plasttopsid ja kõikvõimalik prügi. Ilmselt peab linn nõudma, et väliürituste korraldajad alustaksid puhastus- ja koristustöödega kohe pärast peo lõppu, et päikesetõusuks oleks linna pale nii rannas kui kesklinnas laitmatult puhas.

Meenutagem sedagi vana tõde, et kui suvi kujuneb jahedaks ja vihmaseks, ei ole ettevõtjatele abi isegi harilikust napimast uneajast. Rahvast pole ja nii ongi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles