Juhtkiri: Toimiva linnasüdame poolt

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Pärnu Postimees toetab kahe käe, suu ja sülega tegevusi, mille tulemusel Pärnu saab 21. sajandile kohase ja toimiva linnasüdame. Nüüd peaasjalikult Port Artur Grupile kuuluval osaliselt endisel raudtee territooriumil on arendustegevus kestnud 1990ndate teisest poolest, kui ettevõtlikud ärimehed omandasid selle, mis oli alles jäänud kunagisest Port Arturist.

Laienemine ja areng on sestsaadik käinud linlaste ja linna külaliste silme all. Aeg on koguni nii palju edasi läinud, et Port Arturi Grupi esiklaps Port Arturi kaubamaja läbib praegu renoveerimiskuuri.

Port Artur 2 on paljudele pärnakatele igapäevane käimiskoht, kuna kesklinnas teist toidukauplust pole. Nüüd asub selles majas linnasüdame ainus arvestatava valikuga raamatupoodki.

Kogu idülli rikkus mitu aastat tondilossina seisnud parkimismaja skelett, mille lõpuks omandas AS Merko Ehitus Eesti, et arendus koostöös Port Arturi Grupiga lõpetada.

Kino mõte kesklinnas tundub sümpaatne, sest Maisse sõitmine nõuab rohkem aega. Pealegi olime vanasti üsna kinolembene rahvas, enne kui kodune filmivaatamine nädala lõpul kinnomineku tagaplaanile lükkas.

Kui endiselt nimeta väljakut Port Arturite ja parkimismaja vahel hakkab ümbritsema terviklik hoonestus, võiks lõpule viia platsile nime andmisegi.

Pärnu Postimehe arvates oleks paslik kuulsa kaaslinlase Friedrich Martensi nimi (mida ongi välja pakutud), sest just tema aitas läinud sajandi algul lõpetada tapluse Port Arturi all Vene-Jaapani sõjas, kuhu Pärnust kogutud reservistid ei jõudnudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles